Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch aborda amb l'ambaixador permanent en el Consell d'Europa els reptes de futur d'Europa des del municipalisme

dijous, 23 de març de 2023

Reunió amb l'ambaixador permanent al Consell d'Europa

L'alcalde de Vila-real i president de la delegació espanyola en el Consell de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa, José Benlloch, ha mantingut una reunió a Estrasburg amb el recentment nomenat ambaixador permanent d'Espanya en el Consell d'Europa, Juan Ignacio Morro Villacián, i el seu equip per a avançar en els diferents assumptes que es tracten en els òrgans del Consell d'Europa, les sessions del Ple i les diferents comissions en les quals s'estructura el treball en el CPLR. La reunió en l'Ambaixada i sopar oficial ha centrat en aquesta ocasió el focus en la preparació de la Conferència sobre el futur d'Europa que se celebrarà a Reykjavík (Islàndia), país que en aquests moments ostenta la presidència de torn del Consell d'Europa.

"Aquesta trobada serà molt important per a avançar en l'Europa que volem. Una Europa en la qual els nostres pobles i ciutats seran fonamentals, com han demostrat les crisis dels últims anys. Som conscients que estem en un moment clau per al Consell d'Europa, també financer, i per això tots tenim moltes expectatives sobre el que s'acorde al maig", assenyala el president de la delegació espanyola. "Les últimes crisis han demostrat l'eficàcia de la política més pròxima als veïns i veïnes: la covid-19, el Brexit, la resposta als refugiats, la lluita contra l'exclusió social, els efectes de la guerra russa contra Ucraïna. Reforçar l'aliança europea davant els molts reptes que tenim en aquest canvi de segle i d'era és clau. I el paper dels ajuntaments i governs regionals en el futur serà també fonamental", conclou Benlloch.

En la reunió amb l'ambaixador permanent d'Espanya en el Consell d'Europa, nomenat a finals de gener en substitució de Manuel Montobbio, també han participat Gabriel Sistiaga, representant permanent adjunt en l'Ambaixada, i Daniel Jusdado Barri, adjunt al representant permanent de l'Ambaixada. A més de Benlloch, per la delegació española van asistir els alcaldes d'Estepona, José María García Urbano, i d'Azuqueca de Henares, José Luis Blanco Moreno, a més de la directora general per a la Unió Europea de la Generalitat Valenciana, Daria Terrádez, i la secretària de la delegació, Mercedes Sánchez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es