Inici -> Vila-real

La desfilada de JuCar torna després de la pandèmia per a unir solidaritat i suport al comerç en el seu 20é aniversari

dilluns, 27 de març de 2023

Presentació de la desfilada solidària de JuCar

La desfilada solidària de Joventut Carmelita (JuCar) torna després de la pandèmia en una edició molt especial pel 20é aniversari, amb la qual el col·lectiu juvenil recaptarà fons per al projecte impulsat per l'ONG Karit per a la millora d'infraestructures educatives a Timor Oriental. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha acompanyat els representants de JuCar Héctor Bonillo, Iris Càceres i Aida Martínez en la presentació de la desfilada, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut. La desfilada de moda, que enguany està inspirada en la temàtica de la pel·lícula Aladdín, tindrà lloc aquest dissabte 1 d'abril a les 21.00 hores al Centre de Congressos, Fires i Trobades, on un centenar de xiquets i xiquetes d'entre 2 i 18 anys mostraran l'oferta del comerç local, que en cada edició es bolca a col·laborar amb aquest esdeveniment solidari.

L'alcalde ha celebrat poder recuperar aquest acte després de la pandèmia i ha posat de manifest el treball del col·lectiu juvenil JuCar, vinculat a la comunitat carmelita de Vila-real, que enguany ha sigut reconeguda amb la Medalla d'Or de la ciutat. Benlloch ha destacat la labor per al foment de valors i promoció de l'activitat juvenil que duu a terme JuCar, formada en l'actualitat per uns 85 joves i 20 monitors que al llarg de l'any realitzen diferents activitats com ara acampades, convivències, tallers i sobretot accions solidàries com aquesta desfilada. En aquest sentit, Benlloch ha remarcat la importància de "mantenir el nostre cor de poble, que no s'oblida que també hem de ser un municipi de primera en la solidaritat".

Héctor Bonillo ha incidit en la il·lusió i el treball que des de JuCar han posat en aquesta desfilada, que no va poder celebrar-se durant la pandèmia, i que "ara esperem que siga tot un èxit per a poder fer realitat el projecte de millora del Colegio de las Hermanas de la Virgen María del Monte Carmelo en la capital de Timor Oriental". Bonillo ha agraït la col·laboració dels més de 80 col·laboradors i patrocinadors, entre ells l'Ajuntament, Porcelanosa i la Fundació Caixa Rural Vila-real, i ha subratllat també la col·laboració de les famílies i la comunitat carmelita. Gràcies a aquests suports, el col·lectiu ha aconseguit ja més de 7.000 euros i "esperem aconseguir els 12.000 que necessitem amb les aportacions de totes les persones que vinguen dissabte a la desfilada, on podran comprar, a més de les entrades, altres productes per a col·laborar amb el projecte".

D'altra banda, l'alcalde ha destacat que aquesta desfilada mostra també la gran potència del comerç de Vila-real, amb prop de 1.900 establiments comercials, "una xifra important, malgrat la competència que suposen els centres comercials de l'entorn". En aquest sentit, ha recordat que des de l'Ajuntament "fem tot el que és a la nostra mà per a estar al costat dels nostres comerciants i autònoms, que encara pateixen les conseqüències de la crisi de la covid i ara la crisi de preus i costos energètics", i ha recordat que fins al 31 de març es pot sol·licitar la bonificació de l'IBI per als sectors més afectats per la crisi "una mesura pionera de l'Ajuntament de Vila-real que ha demostrat ser molt efectiva".

La regidora de Joventut, Anna Vicens, ha destacat que es tracta d'una edició molt esperada per tractar-se del 20é aniversari i també perquè "hem hagut d'esperar tres anys perquè els xiquets i xiquetes que amb tant d'esforç han preparat la desfilada puguen per fi pujar a l'escenari".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es