Inici -> L'Ajuntament i tu

El Ple avala per unanimitat l'últim tràmit per a l'obertura del Punt de Trobada Familiar de Vila-real

dimarts, 28 de març de 2023

Ple ordinari de l'Ajuntament de Vila-real

El Ple ha aprovat per unanimitat l'últim tràmit administratiu per a l'obertura del Punt de Trobada Familiar a Vila-real, un servei que es prestarà de manera temporal en un local llogat pel consistori al carrer d'Aragó. La regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, ha explicat que el Punt de Trobada Familiar és "un servei específic que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que els xiquets, xiquetes i adolescents puguen mantenir relacions amb els seus familiars o persones reunides durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d'infància i adolescència o altres supòsits d'interrupció de la convivència familiar".

La regidora ha detallat que el procés per a l'obertura ha sigut complicat pels tràmits administratius, que finalitzen ara amb l'aprovació plenària de l'addenda al contracte programa entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que finançarà el personal d'aquest servei. Gómez ha ressaltat que "serà el primer Punt de Trobada Familiar que tindrà Vila-real, i que prestarà també servei a altres poblacions, en estar adscrit al partit judicial". En aquests moments, l'equip de professionals dotats per la Conselleria que corresponen a aquest Punt de Trobada Familiar estan prestant ja el servei a instal·lacions de Castelló de la Plana i ara podran reubicar-se a Vila-real, en un entresol del carrer d'Aragó, 8 de 101 metres quadrats llogat per l'Ajuntament. Amb tot, aquest emplaçament és provisional perquè la intenció de l'equip de govern és que la seu definitiva estiga a l'annex de l'antiga estació de la Panderola -al costat de la nova seu de Creu Roja-.

D'altra banda, el Ple també ha aprovat la proposta d'Alcaldia per a l'aprovació del conveni interadministratiu de creació del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló. L'alcalde, José Benlloch, ha subratllat que la creació d'aquest ens, que tindrà personalitat jurídica pròpia, és la solució tècnica que en consens entre la Diputació de Castelló i els ajuntaments s'ha acordat per a "unir els nostres recursos i possibilitats i crear una xarxa provincial que garantisca aigua per a tots i per sempre". Benlloch ha incidit en què es tracta d'una "oportunitat històrica" per a trobar "una solució a futur i basada en la solidaritat, que ens permeta fer front a l'escassetat d'aigua, un problema global que tot indica que cada dia empitjorarà pel canvi climàtic i la contaminació dels recursos". L'aprovació d'aquest conveni ha tirat avant amb el suport de tots els grups, a excepció de Vox que s'ha abstingut.

La sessió plenària s'ha suspés durant uns minuts perquè la corporació poguera participar en la concentració silenciosa convocada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a condemnar l'últim assassinat masclista d'una dona a Orihuela. A més, els grups han acordat remetre un escrit de suport i solidaritat als municipis de la comarca de l'Alt Millars afectats per l'incendi. L'alcalde ha lamentat els danys del foc i ha recordat que, en nom de l'Ajuntament, ha posat a la disposició de la Generalitat i la Diputació les instal·lacions i recursos municipals que puguen necessitar per a atendre els afectats.

Un altre dels assumptes abordats en la sessió plenària ha sigut l'aprovació d'una relació de despeses per import de 27.877 euros per al pagament de factures de l'escola infantil pública El Solet. El regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, ha recordat que des de 2014 l'Ajuntament no té competències en educació infantil, per la qual cosa s'està treballant en què la Conselleria d'Educació assumisca la gestió d'aquest centre perquè "continue sent una escola pública però gestionada per l'administració competent". La situació administrativa en què es troba el centre pel fet que l'Ajuntament no té competències "provoca retards en aquests pagaments", ha lamentat el regidor, que confia que prompte la Conselleria puga prendre el timó d'aquesta escola infantil.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es