Inici -> Ciutat de la Ciència i la Innovació

'Laquima Vere' torna com un espectacle únic i amb gran projecció de la Setmana Santa de Vila-real

dijous, 30 de març de 2023

Presentació de la Passió musical Laquima Vere_1

Laquima Vere, la Passió musical de Vila-real, torna aquest cap de setmana com un espectacle singular i únic de la Setmana Santa de Vila-real, declarada d'Interés Turístic Autonòmic, amb la novetat de la incorporació de Xarxa Teatre a la direcció artística d'aquesta creació musical, obra d'Alfredo Sanz, que compta amb l'impuls de l'Ajuntament de Vila-real i la Junta Central de Setmana Santa, a més del patrocini de Porcelanosa Grupo i Facsa. Precisament les instal·lacions de Porcelanosa han sigut hui l'escenari de la presentació d'aquesta huitena edició de Laquima Vere, que tindrà lloc aquest dissabte, 1 d'abril, a les 21.30 hores en la plaça Major, on es representarà la Passió de Crist a través d'una peça musical, amb un muntatge que implica més de 200 persones.

La presentació de Laquima Vere ha comptat amb la participació de l'alcalde, José Benlloch; la directora de Màrqueting i Comunicació Corporativa de Porcelanosa Grupo, Cristina Colonques; el director musical de l'obra, Alfredo Sanz; el regidor de Turisme, Diego A. Vila; així com els representants de Facsa, Elena Llopis i Luis Basiero; el nou director artístic de Laquima Vere, Leandre Escamilla (Xarxa Teatre), i el vicepresident de la Junta Central de Setmana Santa, Enrique Cortés.

L'alcalde ha destacat que gràcies a aquest espectacle, ideat per Alfredo Sanz i que es va estrenar per primera vegada en el seu format actual el 2013, "Vila-real ha aconseguit tenir un producte únic, que no es representa en cap altre lloc d'Espanya, i que sens dubte és un esdeveniment amb un gran potencial de projecció fora de les nostres fronteres". Una potència que ara es veu reforçada amb la incorporació de Xarxa Teatre en la direcció artística, en la persona de Leandre Escamilla. "Xarxa Teatre és una companyia referent en el teatre de carrer i una empresa cultural de primer ordre, amb una projecció internacional, que genera economia i ocupació a la nostra ciutat", ha assegurat Benlloch.

Una altra de les novetats de l'espectacle serà l'adaptació d'una ària, tal com ha explicat Alfredo Sanz, que ha detallat alguns aspectes simbòlics de l'obra que es construeix sobre la base de "valors que han romàs immutables en la nostra societat". En la part artística, participarà l'Orquestra Simfònica de Vila-real (50 músics), sis solistes i cor mixt, ampliat amb el Cor de Cambra de la Universitat Autònoma de Madrid que ja va participar el 2022. Els músics procedeixen de destacades orquestres de la Comunitat Valenciana, i fins i tot alguns que formen part habitualment de l'Orquestra Nacional. Tal com ha destacat l'alcalde, l'espectacle "conjuga tradició i avantguarda, música, escenografia, jocs de llum, mapping, dansa aèria, etc. sense perdre l'espiritualitat i la sensibilitat del que representa, la Passió de Crist". En aquest sentit, Benlloch ha assenyalat que Laquima Vere és sens dubte un referent de la marca de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments, que ja compta amb 22 esdeveniments durant tot l'any.

Finalment, Benlloch ha agraït tant a Alfredo Sanz, director musical, com a Leandre Escamilla, director artístic, tot el treball, al costat de l'equip tècnic i artístic; també ha posat en relleu el suport de Porcelanosa Grupo, que enguany celebra el seu 50é aniversari, i de l'empresa Facsa, per a poder consolidar un esdeveniment musical que cada any reuneix 2.500 persones a la plaça Major.

Afredo Sanz ha agraït també el suport de l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Turisme, i dels patrocinadors, i ha subratllat la "incorporació espectacular" de Xarxa Teatre al projecte.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la Passió musical Laquima Vere Cartell de Laquima Vere
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es