Inici -> L'Ajuntament i tu

El Villarreal CF formalitza la donació a Vila-real dels 7.300 metres de la Fundació Dolores García per a albergar quatre infraestructures d'atenció sociosanitària i inclusió

dijous, 30 de març de 2023

Plànol de situació dels terrenys de la Fundació Dolores García

El Villarreal Club de Futbol ha formalitzat hui la donació a la ciutat dels 7.308 metres quadrats procedents de la recent adquisició per part del club del solar de la Fundació Dolores García per un valor de 590.000 euros. Gràcies a aquesta operació, realitzada en el marc de les celebracions del centenari del Villarreal CF i en acord amb l'Ajuntament de Vila-real, el consistori podrà posar a la disposició de la Generalitat els terrenys sobre els quals es construirà un complex d'inclusió i atenció sociosanitària en el qual es contemplen quatre noves infraestructures: una nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat psíquica, un nou centre ocupacional, el nou centre per a persones amb dany cerebral d'Ateneu i nous mòduls per a continuar atenent l'alumnat del Centre d'Educació Especial La Panderola una vegada compleixen els 18 anys.

"Vull agrair una vegada més al Villarreal CF i al seu president, Fernando Roig, la seua generositat i compromís amb la ciutat de Vila-real. Un referent de la nostra aliança amb la societat civil i exemple a retornar a la societat el que la societat li dona", assenyala l'alcalde, José Benlloch, que ha tingut també paraules d'agraïment per a Pedro López, president de la Fundació Dolores García mort recentment, i "tots els que han fet possible aquesta operació", en la qual han estat també implicades Caixa Rural Vila-real i fons d'inversió d'actius vinculats a CaixaBank. "Gràcies a aquesta donació per part del Villarreal, aquest emplaçament tan referent per a Vila-real com és el camí de l'Ermita, al costat de la nostra Fundació Flors, es convertirà en un espai únic d'atenció sociosanitària i inclusió, reforçant i ampliant la xarxa de recursos de referència comarcal de Vila-real en l'àmbit de la discapacitat", agrega. "Fins ara, no teníem garanties de poder ampliar i completar unes dotacions que es van construir fa ja 30 anys i que se'ns han quedat ja molt xicotetes per a les necessitats de la societat actual, ja que aquestes infraestructures són competència de la Generalitat. No obstant això, ara el govern de la Generalitat, presidida per Ximo Puig, a través del pla Convivint, té el crèdit reservat a falta que l'Ajuntament aporte els terrenys per a continuar avançant en aquests projectes. Gràcies a l'adquisició dels terrenys per part del Villarreal i la seua donació a la ciutat, que han registrat hui mateix, estem en disposició de fer-ho i fer un pas de gegant en aquesta nova Vila-real del segle XXI més solidària i inclusiva que, entre tots i totes, estem construint", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es