Inici -> La teua ciutat

Vila-real es puja al tren dels fons europeus amb un milió d'euros per a convertir els antics jutjats en la seu econòmica i impulsar el Mercat Central

divendres, 31 de març de 2023

Presentació del projecte per a la reforma dels antics jutjats_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat hui el projecte de remodelació de l'edifici dels antics jutjats i modernització del Mercat Central -inclòs en l'Agenda Urbana- per a l'execució de la qual l'Ajuntament ha aconseguit la primera subvenció europea de prop d'un milió d'euros. El motor d'aquesta actuació serà l'obra de reconversió de l'antic edifici judicial, annex al Mercat Central, en una seu de Promoció Econòmica i Hisenda "en ple cor de la ciutat, al costat dels nostres comerços i del mercat, la qual cosa contribuirà a generar sinergies i a acostar serveis a la ciutadania", segons ha explicat l'alcalde en la presentació. Benlloch ha estat acompanyat pel regidor de Territori, Emilio M. Obiol; el regidor d'Internacionalització i Projectes Europeus, Eduardo Pérez; i per Darío Nieto, que s'incorpora al gabinet d'Alcaldia com a nou director de Projectes Europeus i Agenda Urbana.

Benlloch ha assenyalat que "els fons europeus són un tren que no podem perdre", encara que també ha incidit en què la sol·licitud d'aquestes ajudes es realitzarà, com fins ara, "des de la prudència perquè continuem arrossegant el llast dels empastres del deute i l'urbanisme del PP, amb més de 60 milions d'euros pagats entre sentències, convenis i préstecs". "Tot projecte suposa aportar diners i recursos humans, i desgraciadament a l'Ajuntament tenim 89 places de la plantilla per cobrir, un problema que em compromet a solucionar i que, unit a l'herència del PP i a la gestió de les crisis ens ha impedit pujar-nos abans al tren dels fons europeus", afirma.

Malgrat tot, Benlloch ha destacat que el treball realitzat fins ara ha donat els seus fruits, amb l'obtenció de la primera subvenció de fons europeus per a crear un gran edifici econòmic en el centre de la ciutat, que permeta continuar la línia de suport al comerç i el dinamisme econòmic de la ciutat, que en aquests moments compta amb prop de 1.900 establiments comercials. L'alcalde ha reconegut el treball del Departament d'Economia, amb Lluís Juan com a responsable, al costat de les tècniques Amelia del Campo i Gertru Salamero, que en els últims huit anys ha permés gestionar més de 10 milions d'euros en plans d'ocupació, que han beneficiat més d'un miler de persones.

Per a continuar impulsant aquest treball, "crearem un gran espai per a l'àrea de Promoció Econòmica", i també se situaran altres dependències relacionades amb aquest àmbit com ara Tresoreria o Recaptació. L'objectiu, segons l'alcalde, és crear un "edifici econòmic, en una zona annexa al Mercat Central i pròxima als comerços del centre, per a generar sinergies".

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha destacat que es tracta d'un "edifici emblemàtic situat al centre de la ciutat, destinat a prestar serveis en el cor de Vila-real". El projecte global, que inclou altres millores per a la modernització del Mercat Central, contempla una inversió de prop d'1,2 milions dels quals 920.994 euros corresponen a la subvenció de fons europeus mentre que l'aportació municipal és de 230.248 euros.

La reforma afecta prop de 800 metres quadrats de l'edifici a la planta baixa i la primera planta on s'habilitaran dues sales polifuncionals i homologades per a formació i despatxos individuals i col·lectius per a les regidories. El projecte prioritza la millora de l'accessibilitat, climatització i eficiència energètica a través de la instal·lació de plaques solars.

Per part seua, Darío Nieto ha agraït la confiança de l'alcalde i l'equip de govern per a "coordinar el gran repte dels fons europeus, per al qual estem preparats, i que suposa una gran oportunitat per a dissenyar la Vila-real que tots volem". Nieto, advocat de professió, va participar en l'elaboració del pla d'acció local de l'Agenda Urbana, al costat de l'arquitecta Marina García-Broch. L'alcalde també ha agraït el treball d'Andoni Aldana i Roger Miralles en la nova oficina de projectes europeus creada a finals de 2022.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del projecte per a la reforma dels antics jutjats
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es