Inici -> L'Ajuntament i tu

Vila-real s'il·luminarà de blau el diumenge per a commemorar el Dia de l'Autisme a proposta dels escolars

divendres, 31 de març de 2023

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui el col·legi Verge del Carme per a participar en les activitats organitzades pel centre amb motiu del Dia Internacional de l'Autisme, que se celebra el 2 d'abril. Entre altres activitats, l'alumnat de Carmelites havia preparat una carta en la qual sol·licita a l'alcalde que la ciutat de Vila-real se sume al Dia de l'Autisme il·luminant edificis municipals i el mateix centre docent. Benlloch ha recollit el guant de la proposta dels escolars, que han formulat en la mateixa línia també altres consells escolars, de manera que diumenge que ve la façana de l'Ajuntament i el col·legi Carmelites s'il·luminaran de blau.

"Fa temps que a l'Ajuntament de Vila-real estem treballant en un projecte per a poder mostrar, a través de sistemes d'il·luminació, la solidaritat del poble vila-realenc amb diferents causes, com pot ser l'autisme, el càncer infantil o tantes altres que identifiquem amb determinats colors. Hem aconseguit una subvenció europea de 200.000 euros per a millora de la ciberseguretat i la comunicació, en la qual es contempla la col·locació d'una pantalla gran a la façana de Ca la Vila que ens permetrà millorar la informació a la ciutadania i també destacar els diferents actes que celebrem a la plaça, des de les jornades commemoratives fins a la Cavalcada de Reis", destaca Benlloch. L'alcalde recorda que aquesta ajuda, que haurà de justificar-se fins al mes de setembre, permetrà millorar de manera notable la comunicació amb la ciutadania i la transparència municipal. En aquest mateix projecte s'incorporarà un sistema d'il·luminació de la façana que permeta la commemoració de jornades dedicades a diferents causes.

"No hem pogut arribar a tenir aquest sistema instal·lat, però som conscients de la importància de visibilitzar l'autisme en aquests dies, en els quals els diagnòstics dels nostres xiquets i xiquetes amb trastorn de l'espectre autista van en augment. Per això, aprofitant que tenim instal·lat el sistema d'il·luminació especial per a l'espectacle del Laqvima Vere, mostrarem la solidaritat de Vila-real amb totes les persones en l'espectre, il·luminant de blau la façana", avança Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es