Inici -> La teua ciutat

El renovat servei de préstec gratuït de bicicletes, Vilabici, arranca en fase de proves per a impulsar la mobilitat sostenible

dissabte, 1 d'abril de 2023

Instal·lació de les noves bases del servei Vilabici

El nou Vilabici, el servei de préstec gratuït de bicicletes de Vila-real, ha començat ja a desplegar-se en diferents punts de la ciutat amb un renovat sistema que incorpora noves tecnologies, bicicletes elèctriques, major seguretat i millors prestacions a fi de promoure l'ús d'aquesta alternativa de mobilitat sostenible entre la població. A través del nou contracte impulsat per la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient que dirigeix l'edil José Ramón Ventura Chalmeta, ha arrancat la instal·lació de les noves bases per a emplaçar les bicicletes i de moment el servei entrarà en funcionament en fase de proves durant les primeres setmanes.

Chalmeta ha supervisat la col·locació dels primers mòduls que durant aquests dies s'estan instal·lant a la plaça del Llaurador, el Termet, la Ciutat Esportiva Municipal Pau Francisco Torres i a la piscina Yurema Requena. Cadascuna de les bancades compta amb capacitat per a set bicicletes i són mòduls tancats i amb càmeres de vigilància per a evitar actes vandàlics. El desbloqueig de les portes d'accés es realitzarà a través d'una app i, tal com detalla el regidor, "durant les primeres setmanes realitzarem proves amb el personal de l'Ajuntament i amb alguns clubs esportius per a testar el funcionament d'aquestes quatre primeres bases". Després d'aquest període de prova, l'ús del servei s'obrirà ja a tota la ciutadania.

Així mateix, en les pròximes setmanes es procedirà a la progressiva instal·lació de la resta de bancades, la xifra de les quals s'amplia fins a un total de 14 distribuïdes per tota la ciutat, dues d'elles dobles. Així els emplaçaments previstos són els següents: plaça Major, estació de Renfe (enfront de l'Espai Jove), Hospital de la Plana, plaça del Llaurador, CEM Pau Francisco Torres, piscina Yurema Requena, Centre de Congressos, Fires i Trobades, Termet, Viver d'Empreses, parc de la Maiorasga, jardí de Jaume I, Palau de Justícia, pavelló Sebastián Mora i plaça del Botànic Calduch. Les dues primeres bases seran dobles, la qual cosa implica que també es podran aparcar bicicletes privades. Amb aquesta distribució es pretenen cobrir els espais que registren una major activitat i afluència de públic per a assegurar l'operativitat i utilitat d'aquest servei.

El regidor destaca l'aposta per les noves tecnologies en el funcionament del nou Vilabici, ja que inclourà el subministrament de bicicletes elèctriques, a més de les convencionals, el número de les quals també s'incrementa respecte al de l'anterior servei. A més d'ampliar i renovar les bases, es georeferenciaran també altres espais de la ciutat en els quals serà possible depositar els vehicles. "Volem que aquest servei gratuït de préstec de bicicletes estiga a l'altura de la nova Vila-real del segle XXI en la qual estem treballant, una ciutat sostenible, que potencie l'ús de mitjans de transport no contaminants i que siga cada dia més respectuosa amb l'entorn i amable amb les persones", conclou Chalmeta.

Galeria multimèdia

Imatges

Instal·lació de les noves bases del servei Vilabici_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es