Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Consorci del Paisatge Protegit del Millars entrega els premis de fotografia com a inici de les jornades d'estudi sobre el riu

divendres, 31 de març de 2023

Lliurament dels premis del concurs de fotografia del Millars

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha fet lliurament dels premis de la cinquena edició del concurs de fotografia 'Una ullada al Millars'. Ha sigut després de la inauguració de les VIII Jornades del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.

El president del Consorci i alcalde de Vila-real, José Benlloch, acompanyat per l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí i el regidor de Medi Ambient de Borriana, Bruno Arnandis, ha fet lliurament dels guardons.

Així, el premi de fotografia paisatgística ha sigut per a Fernando Falcó Blasco i la imatge La Cossa del reflex. José Cintas Albiol, amb Història del passat i del present, ha guanyat en fotografia històrica. La reixa 1, d'Alberto Navarro Cantavella, ha obtingut el guardó en fotografia crítica. En fotografia artística, la imatge seleccionada ha sigut Textures al Millars, de José Cintas Albiol.

Com a continuació, el fotògraf de naturalesa Héctor Calonge ha realitzat un recorregut per la fauna que ha retratat en el paisatge protegit. Des del blauet fins a l'àguila pescadora passant per la llúdria o les raboses han passat pel seu objectiu a pocs metres de distància. Héctor Calonge ha mostrat les tècniques que permeten als fotògrafs de naturalesa convertir-se en un element més del paisatge per a mimetitzar-se amb els animals que després immortalitzen.

En els parlaments, el president del Consorci, José Benlloch, ha destacat tots els projectes en marxa per a renaturalitzar el Millars i integrar-lo a Vila-real, Almassora i Borriana. En aquest sentit ha destacat el projecte que connectarà Almassora i Vila-real mitjançant una passarel·la adjacent a la N-340.

Així mateix, ha mostrat la seua convicció sobre el projecte europeu presentat juntament amb Global Nature per a la regeneració ambiental del Paisatge Protegit, amb una inversió prevista, si arriben els fons, de 3 milions d'euros. Benlloch ha incidit en el fet que les jornades del Millars se celebren al Centre de Congressos del Molí amb vistes directes al Millars.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es