Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

'Pisanka', Millor Curt i Millor Guió del Festival VIST de Vila-real

divendres, 31 de març de 2023

Cloenda 25é VIST

"Erica i Anna queden a una cafeteria per a posar-se al dia però abans Erica ha d'advertir Anna que hi ha una cosa amenaçadora que només Erica és capaç de veure". Així es presenta Pisanka, curt que s'ha alçat amb dos dels premis destacats -Millor Curt i Millor Guió- del 25é Festival Internacional de Cinema de Vila-real, VIST. La gala de cloenda d'aquesta edició, celebrada a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, ha servit per a coronar aquest treball escrit per Jorge Yúdice i Zebina Guerra que han acudit a recollir sengles guardons. Una peça que, en estrenar-se enguany VIST com a certamen qualificador per als Premis Goya, està més prop de poder ser un dels candidats al màxim reconeixement del cinema espanyol.

El palmarés d'enguany el completen El Maestrat Filmat, de Fermín Sales com a Millor Curt Provincial, Premi Manuel Villarreal; Hardcore, dirigit per Adán Aliaga, com a Millor Curt en Valencià -patrocinat per la Fundació Caixa Rural-; el Premi À Punt del Públic ha sigut per a Phonorama en el qual Alex Rey ha assumit tots els rols i les millors interpretacions han anat a parar a Quim Ávila, per Iago i Tristán i a Isabel Rocatti, per Hàbitat -curt de la Secció Provincial-. Així, aquests han sigut, a excepció del Premi del Públic, els metratges triats pel Jurat integrat per tres professionals valencians: Antonio Escámez, actor i guionista; Joana Chilet, productora i gestora cultural, i César Tormo, actor i director.

La gala, presentada per Jordi Collado i María Martínez, ha comptat amb l'actuació en directe de Doctor Seco & La Seco Band que ha avançat algun dels temes del seu pròxim àlbum, Heridas favoritas. I entre els assistents no han faltat els joves de cinc centres educatius de Vila-real (Santa Maria, Bisbe Pont, Fundació Flors, Broch i Llop i Miralcamp) que han pogut veure les creacions que van idear per a VISTExpress en pantalla gran i recollir un diploma acreditatiu de la seua participació.

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Innovació Cultural, patrocina aquest festival organitzat per l'Associació Sal de la Fila i que enguany ha comptat amb la col·laboració de Multicines Sucre i Renault. La regidora d'Innovació Cultural, Noelia Samblás, i l'alcalde, José Benlloch, han assistit a la gala de cloenda en la qual Benlloch ha lliurat una placa al director del certamen, Sergi Tellols, pels 25 anys de festival a la ciutat.

I justament el director de VIST s'ha mostrat molt satisfet amb el desenvolupament d'aquesta 25a edició. "Enguany hem pogut assentar les bases que vam començar a instaurar en l'edició de 2022. Malgrat que queda molt per fer, la gent ha abraçat les propostes que els hem plantejat". De fet, Tellols ha assegurat que s'ha produït un augment de públic tant en les activitats dirigides a un perfil més professional com en les projeccions. "Hem aconseguit una assistència que no es veia fa anys en el festival", ha afirmat el màxim responsable de l'esdeveniment.

PALMARÉS 2023

  • Millor Curt en Valencià -Fundació Caixa Rural- (600 € + trofeu): Hardcore, dirigit per Adán Aliaga
  • Millor Interpretació Masculina (300 € + trofeu): Quim Ávila, per Iago y Tristán
  • Millor Interpretació Femenina (300 € + trofeu): Isabel Rocatti, per Hàbitat
  • Millor Curt Provincial, Premi Manuel Villarreal (1.200 € + trofeu): El Maestrat Filmat, de Fermín Sales
  • Millor Guió (300 € + trofeu): Pisanka, escrit per Jorge Yúdice i Zebina Guerra
  • Millor Curt (1.800 € + trofeu): Pisanka, escrit per Jorge Yúdice i Zebina Guerra
  • Premi À Punt del Públic (600 € + trofeu): Phonorama, d'Alex Rey

Galeria multimèdia

Imatges

Cloenda 25é VIST_2 Cloenda 25é VIST_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es