Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Festival de curts Cineculpable

El Festival Internacional de Cinema de Vila-real arranca la 25a edició amb l'humor de 'En temporada baja'

divendres, 24 de març de 2023

Gala inaugural de VIST_1

VIST, el Festival Internacional de Cinema de Vila-real organitzat per l'Associació Sal de la Fila i patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real, ha iniciat la 25a edició amb humor, el de la pel·lícula En temporada baja. A la projecció del film, que arribarà als cinemes espanyols el 14 d'abril, han assistit el seu director, el valencià David Marqués; la productora Paloma Mora i un dels actors, Héctor Montoliu. Marqués ha afirmat que participar en VIST és com "tornar als orígens. Vaig començar anant a festivals de curtmetratges i sempre em feia molta il·lusió; ara de sobte inaugurar-ne un amb un llargmetratge és el que somnies quan comences a anar a festivals". "Em fa molta més il·lusió venir a un festival que l'estrena comercial de la pel·lícula", ha reconegut Marqués, que ha afegit que sempre es queda a les projeccions de les seues pel·lícules en els festivals perquè "gaudisc molt quan em convertisc en un espectador més, parle amb la gent del que els ha agradat, el que no...".

En una sala plena -les invitacions per a assistir es van esgotar al cap d'un parell de dies-, l'actor Jordi Collado i la periodista esportiva Mónica Benavent han exercit de mestres de cerimònia de la gala inaugural als Multicines Sucre. I tot i que no va estar en persona, sí que hi va deixar un missatge Antonio Resines, un dels protagonistes d'En temporada baja, que va agrair l'organització del festival haver triat "la meravellosa pel·lícula en la qual intervinc, com a protagonista. Visca Vila-real, visca el festival de cinema i visca jo i visca tot. Ala, a passar-ho bé". Marqués ha animat la gent a acudir a les sales quan s'estrene el film: "Si volen passar una bona estona, amb aquesta pel·lícula la passaran perquè pensava que no anava a ser tant de riure, pensava que anava a ser una comèdia més amarga, així que m'ha sorprés la reacció".

"Arranquem una setmana carregada d'activitats, en la inauguració hem comptat amb una comèdia amb un repartiment estel·lar però ha estat només el tret d'eixida a una setmana carregada de projeccions, col·loquis, trobades... i de cinema en general", ha apuntat el director de VIST, Sergi Tellols. "Vila-real es converteix durant una setmana en una ciutat de cine", ha destacat.

Després de la jornada inaugural, el cap de setmana arriba carregat de propostes. Així, el dissabte 25 estarà protagonitzat per professionals de reconegut prestigi i trajectòria. A migdia i a la sala de conferències de Fundació Caixa Rural, el director de cinema Paco Plaza (REC, Verónica o La abuela) oferirà una xarrada presentada per Rafael Maluenda, cineasta i gestor cultural valencià que ja va participar en VIST l'any passat com a protagonista d'una xarrada amb Enrique Urbizu. Plaza, llicenciat en Ciències de la Informació, destaca per la seua labor com a director tot i que també ha exercit de guionista, productor, editor i fins i tot va ser dissenyador de vestuari en Tropismos (1995), el seu primer curtmetratge. Des de llavors ha atresorat una prolixa trajectòria amb treballs per a televisió i cinema, tant en format curt com llarg. Un dels seus últims projectes és Hermana muerte, una preqüela de Verónica, que podrà veure's en Netflix.

I a la vesprada, a les 17.00 hores i també a la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural, serà el torn de la taula redona que, sota el títol "Actors, actrius i les claus del castell", convocarà la representant d'actors Patri Romera, el director de càsting Alejandro Gil i l'actor vila-realenc Ángel de Miguel. Aquests professionals donaran les claus "per a obrir-se pas en aquest àmbit i accedir a càstings, més enllà de la formació", indica Tellols.

Galeria multimèdia

Imatges

Gala inaugural de VIST
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es