Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Participació rècord en els Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla, amb vint-i-tres treballs en la nova modalitat de novel·la curta

dilluns, 3 d'abril de 2023

Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de 2023

Un total de 87 treballs opten a l'edició de 2023 dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla, que van tancar l'admissió d'originals el passat 19 de març. En la modalitat de narrativa breu, s'han presentat 64 originals, i en la nova modalitat de novel·la curta, aspiren al premi 23 treballs. Les entitats convocants, la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real i l'Associació Cultural El Guitarró, es mostren molt satisfetes per la gran acollida que ha tingut la nova modalitat de novel·la curta i l'elevada participació tant en aquesta com en la de narrativa breu.

La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, ha manifestat la seua satisfacció «perquè, després de 25 anys de trajectòria, aquest impuls amb una modalitat nova de novel·la curta ha tingut tan gran èxit de participació, precisament l'any que tornem a celebrar l'acte de lliurament de premis durant la Fira i Festes de Sant Pasqual, al maig, mes que dona precisament nom als Premis. Un acte que podrem compartir amb tota la ciutadania al cor de la ciutat, el primer dissabte de festes, 13 de maig, cap al migdia».

Una altra de les novetats de la convocatòria d'enguany és que l'editorial més important del País Valencià, Bromera, publicarà els treballs guanyadors per tal de garantir que arribaran al gran públic i tindran una àmplia difusió. A més, el Jurat de la modalitat de novel·la curta compta amb noms de prestigi com les escriptores Núria Cadenes i Anna Moner, l'editor i traductor Ricard Vela, la llicenciada en Comunicació Audiovisual i responsable de drets de l'editorial Bromera, Carol Borràs, i el filòleg i professor de l'UJI Enric Portalés, que exercirà de president.

Segons Vicent Usó, escriptor i membre de l'Associació Cultural El Guitarró, «des de l'inici, l'objectiu d'aquests premis ha sigut situar Vila-real en el mapa literari i aconseguir que siga un referent en l'àmbit cultural en el nostre domini lingüístic. Alacant i València ja compten amb convocatòries literàries molt potents, que no trobem a les comarques castellonenques, i els Premis Maig són els candidats perfectes per a omplir aquest buit». Una idea que, segons Noelia Samblás, «encaixa perfectament en el model de ciutat que volem per al segle XXI».

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es