Inici

Benlloch: "La defensa de Vila-real davant els empastres urbanístics del PP ha estalviat 45 milions a la ciutat en una dècada"

dijous, 13 d'abril de 2023

L'alcalde fa balanç dels pagaments per l'urbanisme del PP des de 2011

La defensa dels interessos de la ciutat i la gestió responsable dels empastres heretats de l'urbanisme del PP que ha realitzat l'actual equip de govern han estalviat a Vila-real 45 milions d'euros en l'última dècada, tal com ha donat a conéixer hui l'alcalde, José Benlloch. El primer edil ha comparegut en roda de premsa arran d'una al·legació rebuda al pressupost municipal relacionada amb una altra reclamació urbanística de l'etapa popular per l'obertura de l'avinguda de França i ha fet balanç de l'herència urbanística dels empastres del PP que l'equip de govern ha gestionat durant els últims 12 anys. L'alcalde ha lamentat que l'Ajuntament de Vila-real segueix llastrat per la gestió que va fer el PP de l'urbanisme, amb exemples com l'ocupació del sòl del Molí la Vila, l'avinguda de França o el Centre de Tecnificació Esportiva, i que l'única solució és una "defensa permanent davant la justícia per a anteposar els interessos de la ciutat". Una gestió que ha suposat que, enfront dels 80 milions que reclamaven inicialment els propietaris, l'Ajuntament ha pagat 35 milions per sentències i altres contingències per procediments urbanístics anteriors a 2011; això es tradueix en què "amb molt d'esforç, i sempre pensant amb Vila-real primer, hem estalviat 45 milions d'euros a la ciutat", amb exemples com el conveni per a la cessió del convent de les Dominiques en el qual l'Ajuntament va pagar quasi 3 milions menys del que es preveia inicialment. "Lamentablement, aquest conte, que en realitat és un malson, no ha acabat", ha afegit l'alcalde i ha recordat que "si sumem els més de 25 milions d'euros pagats pel préstec del PP són més de 60 milions d'euros des de 2011, que han condicionat per complet la gestió de l'Ajuntament".

L'alcalde ha anunciat que, en un exercici de transparència i perquè la ciutadania puga tenir accés a les sentències i als 846 expedients urbanístics gestionats i pagats en aquesta última dècada, estan a la disposició de qualsevol persona que vulga consultar-los tant en la pàgina web de l'Ajuntament https://www.vila-real.es/portal/estaticos/convenios_sentencias.zip com, de manera física, al despatx de la Regidoria de Proximitat, en la planta baixa del consistori. Una documentació que, tal com ha subratllat Benlloch, obra en poder del Partit Popular des de desembre de 2021. Benlloch ha explicat que al febrer de 2020, "en ple esclat de la pandèmia, la diputada autonòmica del PP Marisa Mezquita va sol·licitar formalment a l'Ajuntament de Vila-real, a través de les Corts, totes les sentències, expedients i la documentació relativa als pagaments per l'urbanisme des de 2011". "En aquell moment la nostra prioritat era la lluita contra la covid i teníem gran part dels funcionaris municipals teletreballant per a evitar la propagació del virus", recorda. "En aquelles circumstàncies, no vam poder facilitar dins dels terminis previstos tota la documentació, per la qual cosa el PP ens va demandar davant els tribunals, i finalment, al desembre de 2021, vam donar registre d'entrada a les Corts de les caixes amb els expedients", detalla. 

"Després de més d'un any i quatre mesos, en el PP no han obert la boca ni s'han pronunciat, malgrat que és evident, com ocorre ara amb l'al·legació al pressupost, que la seua gestió de l'urbanisme ens continua impactant i ens consumeix gran part dels esforços i del dia a dia de l'Ajuntament". Quant a aquesta al·legació, ha sigut presentada per uns propietaris de terrenys de l'avinguda de França que van ser ocupats el 2009 i que exigeixen el pagament de la sentència judicial que valora el sòl en 579.000 euros. Benlloch ja ha avançat que l'equip de govern desestimarà l'al·legació perquè l'Ajuntament ha recorregut al Tribunal Constitucional i "una vegada més, arribarem fins a final en la defensa dels interessos de la ciutat abans de pagar ni un euro, a diferència del que feien uns altres, que no sabem quins interessos van defensar amb la seua gestió de l'urbanisme".

Galeria multimèdia

Imatges

Mapa dels 'empastres' urbanístics
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es