Inici

Vila-real estrena un recurs social "hist˛ric" amb la nova casa d'acollida Sant Pasqual 'El Pati' de CÓritas Diocesana

dissabte, 15 d'abril de 2023

Inauguraciˇ de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de CÓritas_4

El nunci apost˛lic del Papa Francisco a Espanya, Bernardito Auza, ha inaugurat la nova casa d'acollida Sant Pasqual 'El Pati', un nou recurs social per a l'atenciˇ i inclusiˇ de persones sense llar que forma part del complex Sants Evangelistes que CÓritas Diocesana ha constru´t al carrer Sant Marc, sobre el solar de l'antiga esglÚsia dels Sants Evangelistes. El bisbe de la Di˛cesi de Sogorb-Castellˇ, Casimiro Lˇpez Llorente, i el president de CÓritas Espanyola, Manuel Bretˇn, tambÚ han assistit, al costat de l'alcalde de la ciutat, JosÚ Benlloch, i representants de la corporaciˇ municipal, a l'obertura de les noves instalĚlacions que, a mÚs del centre d'acollida, alberguen una nova seu parroquial i una capella. Un projecte en el qual l'Ajuntament de Vila-real ha colĚlaborat amb una aportaciˇ de 300.000 euros per a la seua construcciˇ, a mÚs d'altres 10.000 euros per a l'equipament. AixÝ mateix, l'aportaciˇ municipal al programa d'atenciˇ a transeŘnts s'ha incrementat fins als 100.000 euros amb la finalitat de colĚlaborar en la posada en marxa d'aquest espai dedicat a la inclusiˇ.

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha qualificat com a "hist˛ric" aquest projecte, impulsat des de CÓritas Diocesana i el Bisbat de Sogorb-Castellˇ, que dota d'unes instalĚlacions "de primer nivell per a un recurs social dedicat a la integraciˇ i la inclusiˇ fonamental a la nostra ciutat i a la nostra provÝncia com Ús la casa d'acollida El Pati", un servei que va nÓixer fa mÚs de tres dŔcades impulsat per CÓritas Diocesana i el Bisbat de Sogorb-Castellˇ, en colĚlaboraciˇ amb altres institucions com la Fundaciˇ Tots Units, i que en aquest temps ha atÚs a mÚs de 500 persones. Amb un total de 18 habitacions amb capacitat per a 36 persones, a mÚs d'altres sales polivalents per a formaciˇ i activitats, la nova casa d'acollida Sant Pasqual 'El Pati' Ús "una infraestructura que encaixa en el nostre projecte de ciutat, en la nova Vila-real del segle XXI que junts i juntes estem construint i que serÓ sÝ o sÝ, una ciutat solidÓria, inclusiva i d'oportunitats". "Malgrat les dificultats econ˛miques de l'Ajuntament hem fet tots els esforšos possibles per a donar suport a un projecte que ajudarÓ a donar una nova oportunitat a persones sense llar i a acompanyar-los en el procÚs d'integraciˇ social i laboral, i que demostra la gran labor que realitza CÓritas, una entitat clau en l'alianša social que hem teixit a Vila-real per a l'atenciˇ social dels mÚs vulnerables", assenyala. Benlloch ha agra´t la presŔncia del nunci apost˛lic del Papa Francisco a Espanya, Bernardito Auza, en l'acte d'aquesta vesprada i de manera especial ha expressat l'agra´ment de la ciutat a CÓritas Diocesana, al Bisbat de Sogorb-Castellˇ i a totes les empreses, institucions i entitats que han colĚlaborat per a fer possible aquest projecte.

En l'acte d'aquesta vesprada tambÚ han participat el vicari general de la Di˛cesi de Sogorb-Castellˇ, Javier Aparici, el delegat episcopal en CÓritas Diocesana i rector dels Sants Evangelistes de Vila-real, Sergio Mendoza, el director de CÓritas Diocesana de Sogorb-Castellˇ, Francisco Mir, i el director de CÓritas Interparroquial de Vila-real, Enrique CortÚs, entre altres autoritats i representants d'associacions, empreses i colĚlectius.

MÚs fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real. 

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguraciˇ de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de CÓritas_2 Inauguraciˇ de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de CÓritas_3 Inauguraciˇ de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de CÓritas

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es