Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real estrena un recurs social "històric" amb la nova casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de Cáritas Diocesana

dissabte, 15 d'abril de 2023

Inauguració de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de Càritas_4

El nunci apostòlic del papa Francisco a Espanya, Bernardito Auza, ha inaugurat la nova casa d'acollida Sant Pasqual El Pati, un nou recurs social per a l'atenció i inclusió de persones sense llar que forma part del complex dels Sants Evangelistes que Cáritas Diocesana ha construït al carrer de Sant Marc, sobre el solar de l'antiga església dels Sants Evangelistes. El bisbe de la diòcesi de Segorbe-Castelló de la Plana, Casimiro López Llorente, i el president de Cáritas Espanyola, Manuel Bretón, també han assistit, juntament amb l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i representants de la corporació municipal, a l'obertura de les noves instal·lacions que, a més del centre d'acollida, alberguen una nova seu parroquial i una capella. Un projecte en el qual l'Ajuntament de Vila-real ha col·laborat amb una aportació de 300.000 euros per a la seua construcció, a més d'altres 10.000 euros per a l'equipament. Així mateix, l'aportació municipal al programa d'atenció a transeünts s'ha incrementat fins als 100.000 euros amb la finalitat de col·laborar en la posada en marxa d'aquest espai dedicat a la inclusió.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha qualificat com a "històric" aquest projecte, impulsat des de Cáritas Diocesana i el Bisbat de Segorbe-Castelló de la Plana, que dota d'unes instal·lacions "de primer nivell per a un recurs social dedicat a la integració i la inclusió fonamental a la nostra ciutat i a la nostra província com és la casa d'acollida El Pati", un servei que va nàixer fa més de tres dècades impulsat per Cáritas Diocesana i el Bisbat de Segorbe-Castelló de la Plana, en col·laboració amb altres institucions com la Fundació Tots Units, i que en aquest temps ha atés més de 500 persones. Amb un total de 18 habitacions amb capacitat per a 36 persones, a més d'altres sales polivalents per a formació i activitats, la nova casa d'acollida Sant Pasqual El Pati és "una infraestructura que encaixa en el nostre projecte de ciutat, en la nova Vila-real del segle XXI que junts i juntes estem construint i que serà, sí o sí, una ciutat solidària, inclusiva i d'oportunitats". "Malgrat les dificultats econòmiques de l'Ajuntament, hem fet tots els esforços possibles per a donar suport a un projecte que ajudarà a donar una nova oportunitat a persones sense llar i a acompanyar-les en el procés d'integració social i laboral, i que demostra la gran labor que realitza Cáritas, una entitat clau en l'aliança social que hem teixit a Vila-real per a l'atenció social dels més vulnerables", assenyala. Benlloch ha agraït la presència del nunci apostòlic del papa Francisco a Espanya, Bernardito Auza, en l'acte d'aquesta vesprada i de manera especial ha expressat l'agraïment de la ciutat a Cáritas Diocesana, al Bisbat de Segorbe-Castelló de la Plana i a totes les empreses, institucions i entitats que han col·laborat per a fer possible aquest projecte.

En l'acte d'aquesta vesprada també han participat el vicari general de la diòcesi de Segorbe-Castelló de la Plana, Javier Aparici; el delegat episcopal en Cáritas Diocesana i rector dels Sants Evangelistes de Vila-real, Sergio Mendoza; el director de Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló de la Plana, Francisco Mir, i el director de Cáritas Interparroquial de Vila-real, Enrique Cortés, entre altres autoritats i representants d'associacions, empreses i col·lectius.

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de Càritas_2 Inauguració de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de Càritas_3 Inauguració de la casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de Càritas

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es