Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real bonificarà altres 160.000 euros en l'IBI a més de 200 establiments d'hostaleria i comerç

diumenge, 23 d'abril de 2023

L'Ajuntament de Vila-real eleva al Ple ordinari d'aquest dimarts un segon paquet de bonificacions de l'impost de béns immobles (IBI) per al comerç, l'hostaleria i els sectors més afectats per la crisi. En concret, la sessió plenària aprovarà un total de 210 expedients de bonificació d'aquest impost, que suposaran un estalvi per als negocis de 161.363 euros. Es tracta del segon lot de bonificacions que aprova enguany el consistori, a través d'aquesta mesura especial d'ajuda al comerç, nascuda del consens dels grups municipals en la taula del Pacte local pel renaixement. A principis d'abril, el Ple ja va aprovar un primer expedient de 70 bonificacions amb un impacte econòmic de 111.844 euros.

En la sessió plenària d'aquest dimarts se sumen aquests 210 expedients, per la qual cosa seran ja 280 sol·licituds aprovades del total de 381 rebudes enguany pel consistori. En aquesta ocasió, del total de 210 peticions, 45 corresponen a locals d'hostaleria amb terrassa per la qual cosa, en aquests casos, la bonificació de l'IBI és del 50%, ja que aquests locals tenen exonerada també la taxa per ocupació de via pública. La resta de negocis es beneficiaran d'una reducció del 95% en la contribució.

Així, aquests més de 200 establiments haurien d'abonar 190.670 euros en concepte d'IBI durant aquest any; amb l'aplicació de bonificació que s'aprovarà en el Ple pagaran 29.307 euros; d'aquesta manera, l'impacte de la mesura arriba als 161.363 euros d'estalvi per als locals d'hostaleria i comerç de la ciutat. Entre els negocis beneficiaris d'aquest segon paquet hi ha escoles infantils, perruqueries, serveis sanitaris, bars i restaurants, comerç tèxtil i esportiu, comerços d'alimentació, papereries, serveis culturals, serveis esportius, agències de viatges, floristeries, òptiques i acadèmies, entre d'altres.

El Pla d'ajuda al comerç impulsat per l'Ajuntament de Vila-real té com a mesura estrella la bonificació del 95% de l'impost de béns immobles (IBI) als establiments de comerç minorista i altres activitats econòmiques més afectades per la crisi així com als locals d'hostaleria sense terrassa, i el 50% de bonificació de l'IBI per a l'hostaleria amb terrassa, ja que aquests establiments es beneficien també de la supressió de la taxa de terrasses per quart exercici consecutiu. També es manté la supressió de la taxa d'ocupació de via pública en mercats i fires i l'eliminació de la taxa per intervenció administrativa en activitats econòmiques.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es