Inici

El XX Simposi de Naturalesa i Fotografia posa en relleu la riquesa ambiental del Termet en el centenari de la seua creació

divendres, 28 d'abril de 2023

Presentació del XX Simposi de Naturalesa i Fotografia

Vila-real tornarà convertir-se en referent de la fotografia de naturalesa i la divulgació científica gràcies al XX Simposi de Fotografia i Naturalesa que organitza l'ONG EDC Natura Fundació Omacha i que enguany servirà a més per a commemorar el centenari del Termet, el gran pulmó verd de Vila-real. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presentat hui la programació d'aquesta 20a edició del Simposi, que se celebrarà del 5 al 7 de maig al Termet i al Centre de Congressos El Molí, amb la participació d'una vintena de naturalistes, divulgadors científics i experts en fotografia de naturalesa. Benlloch ha estat acompanyat per Vicente Uríos, catedràtic de Zoologia de la Universitat d'Alacant, i Vicent Ginés, professor durant quasi trenta anys del Centre d'Educació Ambiental del Termet, dos dels ponents del Simposi. Així mateix, també ha assistit a la presentació el president d'EDC Natura, Julio García Robles.

L'alcalde ha destacat la importància per a Vila-real del paratge del Termet, creat fa un segle amb la plantació de més de 3.000 arbres, i que suposa un gran pulmó verd de 180.000 metres quadrats, "que ara volem ampliar amb un segon Termet a la zona de Santa Quitèria, el projecte Vila-real Connexió Millars que hem presentat als fons europeus". Benlloch ha agraït la labor d'EDC Natura Fundació Omacha en la promoció d'aquest espai així com la tasca de divulgació d'investigacions científiques, el foment del respecte i coneixement del medi natural, a més de conscienciar en la lluita contra el canvi climàtic. Benlloch també ha destacat que el Simposi se celebra al Centre de Congressos El Molí, un espai que l'Ajuntament ha potenciat com un "edifici per al talent i el coneixement".

Tant Uríos com Ginés han destacat la gran qualitat de les ponències i activitats que es desenvoluparan en el Simposi, que a més servirà per a realitzar un homenatge al divulgador Félix Rodríguez de la Fuente, amb la participació de la seua filla Odile i de part de l'equip del mític programa L'home i la terra. L'Ajuntament col·labora en l'organització del Simposi a través d'un conveni de 25.000 euros.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del XX Simposi de Naturalesa i Fotografia_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es