Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch i Sanmartín segellen el compromís de la Generalitat de sufragar l'adquisició de dos immobles per a crear un centre cultural i ampliar el servei d'atenció a la ciutadania

dijous, 11 de maig de 2023

José Benlloch i Adolf Sanmartín signen el protocol de col·laboració per a l'adquisició de patrimoni municipal

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director general d'Administració Local de Presidència de la Generalitat Valenciana, Adolf Sanmartín, han rubricat hui un protocol de col·laboració entre l'Administració autonòmica i el consistori per a fomentar l'adquisició de patrimoni immobiliari municipal. A través d'aquest acord, el govern del president Ximo Puig es compromet a ajudar econòmicament l'Ajuntament de Vila-real per a l'adquisició de dos nous immobles destinats a cobrir les necessitats de les entitats culturals de la ciutat així com a dotar-la d'unes millors instal·lacions municipals per a l'atenció a la ciutadania. Així, el govern autonòmic sufragarà els prop d'1,2 milions d'euros que suposarà aquesta operació per a ampliar les instal·lacions al servei de la ciutadania.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real ha tancat l'acord per a l'adquisició de dos immobles: l'edifici de l'antic bingo de l'avinguda del Cedre i les antigues oficines de CaixaBank a la plaça Major, a uns 20 metres escassos de l'edifici de l'Ajuntament. En el cas de l'edifici de l'antic bingo, la compra s'ha valorat en uns 810.000 euros, a pagar en tres anualitats, la primera d'aquestes per un import de 300.000 euros. Es tracta d'un edifici de 1932, un antic magatzem citrícola conegut com Els Messegueros, que conserva l'estructura exterior original i té una superfície total de 1.236 metres quadrats construïts. La intenció de l'equip de govern és convertir-lo en un gran edifici cultural, un espai que seria la seu de l'Escola de Tradicions i en el qual podrien tenir el seu local d'assaig les corals de la ciutat o diferents agrupacions musicals que ara utilitzen la Casa dels Mundina, unes dependències que també es troben col·lapsades. A més de l'edifici central, la compra també inclou un pis superior de 129 metres quadrats on es podrien instal·lar oficines.

D'altra banda, les antigues oficines de CaixaBank a la plaça Major tenen una superfície de 277 metres quadrats i estan valorades en uns 380.000 euros. Aquest edifici resulta d'especial interés perquè alberga en el seu interior dos arcs d'origen medieval que estan protegits, de manera que la seua adquisició garanteix la conservació d'aquest patrimoni local. L'objectiu és situar oficines administratives del consistori, concretament el Servei d'Atenció i Tràmits, ja que actualment la Casa de la Vila es troba col·lapsada. Encara que l'equip de govern va plantejar en el seu moment la possibilitat de traslladar les dependències d'Atenció i Tràmits a la planta baixa del Gran Casino, aquesta opció s'ha descartat per a no hipotecar un immoble que ha demostrat la seua gran versatilitat com a espai per a ús cultural i social, on s'han celebrat diferents activitats tant municipals com de la societat civil: abonaments del Villarreal CF, showcooking de les Jornades Gastronòmiques, etc.

El protocol destaca que l'adquisició de tots dos immobles respon a l'interés públic "no sols pel valor arquitectònic, cultural, patrimonial i etnològic d'aquests, sinó també per la seua utilitat per a impulsar alguns dels projectes aprovats en el Pla d'acció local de l'Agenda Urbana de Vila-real" aprovat per un ampli consens dels grups polítics municipals.

Galeria multimèdia

Imatges

José Benlloch i Adolf Sanmartín signen el protocol de col·laboració per a l'adquisició de patrimoni municipal_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es