Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Vila-real 'injecta' 337.000 euros a 341 comerços i xicotets negocis amb la bonificació de l'IBI el 2023

divendres, 12 de maig de 2023

Ple extraordinari del 12 de maig de 2023

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat dos nous expedients de bonificació de l'IBI a comerços i xicotets negocis de la ciutat afectats per la crisi. Aquests dos expedients suposen una bonificació de 58.073 euros que, sumats als expedients aprovats enguany, eleven a un total de 337.086 euros la quantitat final que el consistori exonerarà enguany a 341 establiments d'hostaleria, comerços i altres xicotets negocis amb la finalitat d'ajudar-los a tirar avant en l'actual conjuntura de crisi. Cal recordar que l'Ajuntament aplica una bonificació del 95% en l'IBI, a excepció dels locals d'hostaleria amb terrassa, que es beneficien d'una reducció del 50% perquè tenen a més exonerada la taxa per ocupació de via pública.

El regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, ha recordat que aquesta mesura de bonificació de la contribució va nàixer del consens dels grups polítics en el Pacte local pel renaixement de Vila-real arran de la pandèmia, i l'equip de govern ha decidit prorrogar-la també enguany davant la situació de dificultat econòmica derivada de la guerra d'Ucraïna i la inflació. El regidor ha detallat que del total de 341 establiments que es beneficiaran de la bonificació, 110 corresponen a hostaleria i restauració (75 amb terrassa), 119 a comerços minoristes, 61 a negocis de cura personal, 16 a serveis educatius, 12 a centres esportius, 9 a establiments dedicats a altres serveis, 6 a locals d'oci i 4 de transport.

D'altra banda, el Ple també ha aprovat l'expedient de modificació de crèdits per a destinar 671.000 euros de romanents de 2022 per a poder tancar l'adquisició dels immobles de l'antic bingo i les oficines de CaixaBank a la plaça Major, a escassos metres de l'Ajuntament. L'alcalde, José Benlloch, ha explicat que es destina consignació econòmica que "estava prevista per a les obres de reforma dels antics jutjats però que finalment no necessitarem perquè hem rebut una subvenció d'1,2 milions d'euros de la Unió Europea per al projecte". Així mateix, també s'han obtingut estalvis d'algunes inversions que no es van arribar a executar l'any passat.

Així, l'Ajuntament consigna ara 371.000 euros per a adquirir l'antic local de CaixaBank, a 20 metres de l'Ajuntament, on se situaran les oficines del servei d'Atenció i Tràmits amb la finalitat de millorar les condicions d'atenció a la ciutadania, ja que l'actual consistori, construït en els anys seixanta, no compta amb suficient espai. D'altra banda, es reserven 300.000 euros per al primer pagament de la compra de l'edifici de l'antic bingo de l'avinguda del Cedre, valorat en 800.000 euros. En aquest immoble, amb una superfície de més de 1.000 metres quadrats, l'equip de govern planteja la creació d'una casa de la cultura, amb espai per a les entitats de la ciutat. Benlloch ha recordat que, encara que ara l'Ajuntament consigna aquestes quantitats per a formalitzar la compra de tots dos immobles, aquest mateix dijous l'alcalde ha rubricat el protocol de col·laboració amb la Generalitat Valenciana pel qual el govern de Ximo Puig es compromet a sufragar els prop d'1,2 milions d'euros que en costarà l'adquisició.

L'aprovació d'aquesta modificació de crèdits ha tirat avant amb els vots a favor de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem, l'abstenció de PP i Compromís, i el vot en contra de Vox i Ciutadans.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es