Inici

Vila-real facilitarà a la ciutadania els certificats de pluges torrencials necessaris per a reclamar a les assegurances en cas de danys

divendres, 26 de maig de 2023

Dades d'Inforatge sobre les últimes pluges

L'Ajuntament de Vila-real facilitarà a la ciutadania els certificats que acrediten les pluges torrencials de les últimes hores perquè la ciutadania puga realitzar reclamacions a les assegurances en cas d'haver patit danys. Aquest certificat estarà disponible en el web municipal i acreditarà les dades de precipitacions a través de l'empresa especialitzada Inforatge. Els veïns i veïnes podran descarregar a partir dels pròxims dies aquest document, en el qual apareixeran les dades registrades en les estacions meteorològiques municipals així com en les que disposa l'empresa Inforatge, especialitzada en informació meteorològica professional. Amb aquesta informació podran procedir a realitzar les reclamacions corresponents a les seues assegurances en cas que s'hagen patit danys en els seus vehicles, habitatges o altres propietats.

Fins a les 13.00 hores del dia de hui, segons les dades recollides per Inforatge, a Vila-real han caigut 134 litres per metre quadrat. Anit entre les 22.00 i les 23.00 hores, es va registrar l'acumulat màxim en una hora amb 44,8 litres per metre quadrat, i en l'interval de les 22.50 i les 23.00 hores es va registrar la intensitat màxima amb 19,9 litres per metre quadrat. Habitualment, les assegurances assumeixen danys quan es tracta de pluges torrencials intenses amb quantitats mínimes de 7 litres per metre quadrat en un interval de 10 minuts. D'aquesta manera, amb el certificat de l'empresa Inforatge que l'Ajuntament facilitarà a través del web municipal, els veïns i veïnes podran utilitzar aquest document per a reclamar a les seues assegurances. Aquesta empresa pren com a referència les mostres de les estacions meteorològiques municipals així com altres de pròpies situades a l'entorn. L'Ajuntament de Vila-real treballa a més en la formalització d'un contracte més ampli amb Inforatge per a disposar d'un servei d'alertes i informació meteorològica, a més de dur a terme accions d'educació ambiental i lluita contra el canvi climàtic.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es