Inici

Vila-real llança una guia amb consells bàsics per a la prevenció i actuació davant la problemàtica de l'absentisme escolar

dilluns, 12 de juny de 2023

La Regidoria d'Educació llança una guia amb consells bàsics per a ajudar les famílies en la prevenció i actuació davant la problemàtica de l'absentisme escolar. Aquesta guia ha sigut confeccionada pels professionals del Departament d'Educació amb l'objectiu d'orientar els pares, mares, tutors i tutores sobre l'absentisme escolar, com poden prevenir-lo i on poden acudir en cas que patisquen la problemàtica en les seues famílies.

La regidora d'Educació, Aida Beteta, ha agraït el treball del Departament d'Educació i ha subratllat la importància que "els pares i mares sàpien quins recursos tenen al seu abast per a abordar aquesta situació, així com també la forma en què es pot prevenir i actuar per a evitar que es convertisca en un problema crònic". Cal recordar que el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Vila-real intervé en els casos d'absentisme a través de la Comissió Municipal d'Absentisme Escolar de la qual formen part tant professionals de l'àmbit educatiu com de Serveis Socials, Policia i assessors en aquest tema.

Des de l'àrea d'Educació recorden que "l'absentisme escolar crònic o persistent influeix negativament en els alumnes i poden donar-se situacions que clarament els afectaran tant en la seua vida acadèmica com personal, com el fracàs escolar, la desmotivació o el risc de veure's implicats en conductes perilloses".

La guia, que estarà disponible aquest pròxim curs en el web del Departament d'Educació així com en els dels centres educatius de la ciutat, oferirà orientació per a prevenir la problemàtica i també ajuda per a actuar en cas de detectar-la. En aquest sentit, remarquen que "dirigir-se als serveis que poden ajudar i orientar els pares i mares en aquestes situacions és una bona solució per a resoldre aquestes dificultats de la mà de professionals".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es