Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch celebra que Barrachina se sume a la moció en defensa del parany i proposa Vila-real com a seu de l'escola provincial

divendres, 18 d'agost de 2023

José Benlloch, alcalde de Vila-real_12

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mostrat la seua satisfacció pel suport de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, a la proposta en defensa de la modalitat tradicional del parany i l'autorització de les proves de cistella malla per a assegurar el futur d'aquesta pràctica cinegètica ancestral. Benlloch ha recordat que aquesta proposta, sorgida de l'Alcaldia de l'Ajuntament de Vila-real i presentada com a moció pel grup socialista en la Diputació de Castelló, "demostra una vegada més el compromís ferm d'aquest equip de govern en la defensa del parany i de la labor del col·lectiu Apaval, que ha quedat palés durant aquests 12 anys de lluita contra vent i marea perquè els nostres paranyers puguen tornar a practicar aquesta modalitat de caça dins del marc de la legalitat i el respecte al medi ambient". Una convicció i suport al parany que, en opinió de Benlloch, "mereixeria que la futura escola provincial del parany que la presidenta de la Diputació s'ha compromés a crear, tinga la seu a Vila-real". No en va, Vila-real ja té experiència a comptar amb aquesta Escola de Parany Tradicional, que "el 2012, el llavors regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, i l'Associació Apaval, em van proposar batejar amb el nom de Pepe Sebastiá, gran aficionat al parany i membre de la Penya L'Embolic, impulsora del Concurs internacional de reclam bucal".

Per a l'alcalde de Vila-real, "sens dubte la prioritat en aquest moment és aconseguir, com més prompte millor, l'autorització de la Generalitat a les proves de la cistella malla", per la qual cosa ha reiterat que "no hi ha excusa possible per part del PP i Vox que tantes vegades han exigit a l'anterior Consell aquestes proves per a la seua autorització i que per fi el parany torne a ser part de la nostra terra com una modalitat de caça més tradicional i compatible amb els valors de sostenibilitat i respecte al medi ambient del segle XXI". En aquest sentit, Benlloch posa el focus en el fet que la nova consellera responsable de Medi Ambient, Salomé Pradas, "és castellonenca, i companya en el PP de Marta Barrachina, com també la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat". "Amb tot aquest suport provincial, esperem que aquest pròxim octubre puguem començar fent realitat una cosa per la qual tant hem lluitat a Vila-real".

L'alcalde també ha sigut contundent a l'hora de retraure a Barrachina que "hauria sigut elegant i lleial reconéixer els qui hem treballat junts pel parany". "Lamente que la línia de la nova Diputació siga d'una propaganda i obsessió per apuntar-se medalles fins i tot de forma absolutament sorprenent de coses que ells ni van votar a favor, perquè no van votar a favor del pressupost de la Diputació per a 2023 que és el que finança tots els convenis, ajudes que van venent des de fa un mes, i que l'única cosa que han fet és fer-se la foto", subratlla. Al mateix temps, afig que "elegant haguera sigut reconéixer que des del grup socialista de la Diputació hem presentat la moció de la cistella malla i que hem mostrat total predisposició, com així li ho hem traslladat al vicepresident Héctor Folgado, per a convertir-la en una proposta conjunta dels grups polítics que es vulguen sumar, com així vam fer a Vila-real".

Malgrat tot, l'alcalde de Vila-real tendeix, com sempre, la mà a col·laborar amb la Diputació i ofereix Vila-real com a seu de la futura escola provincial del parany que planteja Barrachina. "A Vila-real hem treballat, impulsat i lluitat per la nostra escola del parany tradicional i precisament arran d'això mantenim un important conveni amb l'Associació Apaval amb qui treballem braç a braç des de 2011 i a qui agraïm i reconeixem tot el treball". "Li demane a la presidenta Barrachina que no invente res, que compte amb l'experiència de la nostra Regidoria de Tradicions i d'Apaval, perquè tenim persones preparades, instal·lacions per a la formació i tradició per a compartir amb la resta de la província", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es