Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real coordina el dispositiu per a garantir la seguretat en festes amb reforç policial i nova senyalització del recinte taurí

dilluns, 28 d'agost de 2023

Junta Local de Seguretat per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia de 2023

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat aquest matí la Junta Local de Seguretat per a coordinar el dispositiu especial amb l'objectiu de garantir la normalitat i seguretat en les festes de la Mare de Déu de Gràcia que arranquen aquest divendres. La reunió, presidida per l'alcalde, José Benlloch, ha donat llum verda al reforç i actuacions previstes per la Policia Local, que desplegarà prop de 360 efectius durant els deu dies de festes, així com als operatius de Guàrdia Civil, Policia Nacional i unitat adscrita de la Policia Autonòmica, que treballen de manera coordinada per a assegurar la correcta celebració dels festejos.

Entre les novetats en matèria de seguretat que implantarà la Policia Local en aquests festejos destaca la nova senyalització del recinte taurí, amb la col·locació de senyals de gran grandària que incorporen un codi QR amb informació sobre tots els esdeveniments taurins que es desenvoluparan durant les festes i els horaris de prohibició d'estacionament en el recinte de la vila. L'alcalde de Vila-real ha incidit a més en què la ciutat comptarà amb dos directors taurins i prop de 20 voluntaris que treballen per a assegurar la correcta celebració dels festejos; "gràcies a tots ells i al treball de coordinació policial som un exemple i un referent com la ciutat més gran d'Espanya que celebra bous al carrer en un recinte que queda blindat durant hores per a l'exhibició taurina".

A més de l'alcalde, en la reunió ha participat la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez; la regidora de Festes, Miriam Caravaca; la secretària general en funcions de la Subdelegació del Govern a Castelló, Alicia Guillén; el cap del Departament de Secretaria de la Subdelegació, Joan Morales; el comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto; el cap de la comissaria de Policia Nacional, Pedro Ortín; l'inspector en cap provincial de la unitat adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat Valenciana, Juan Carlos Calahorra; el comandant en cap interí del lloc principal de Borriana de la Guàrdia Civil, Eloy Francisco Acedo; el tinent en cap accidental de l'Agrupació del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil; Francisco Javier Medina, i l'inspector de la Policia Local de Vila-real, Alfonso Monfort.

L'alcalde també ha subratllat com a novetat que en aquestes festes tots els esdeveniments multitudinaris es realitzaran al carrer, ja que en la reunió del Consell Rector de Festes es va consensuar traslladar a l'avinguda de la Murà el dinar i festa de la tercera edat que tradicionalment se celebrava al Centre de Congressos, Fires i Trobades. L'objectiu del canvi és prevenir possibles problemes per la calor, tenint en compte les altes temperatures de les últimes setmanes. D'aquesta manera, l'avinguda de la Murà es tallarà al trànsit des del dissabte 2 de setembre, quan ja es realitzarà el concurs de paelles per a penyes, i romandrà tallada fins al dimecres 6 de setembre, dia en què tindrà lloc el dinar de la tercera edat.

El comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, també ha recordat que es realitzarà una vigilància permanent al Recinte de la Marxa, que comptarà amb seguretat privada, i on a més Creu Roja disposarà d'una ambulància. De la mateixa manera, en aquestes festes també estarà operatiu el Punt Violeta a la Casa dels Mundina, on s'oferirà informació i atenció davant possibles casos d'agressions sexistes.

L'alcalde, José Benlloch, ha agraït la col·laboració tant de la Subdelegació del Govern com de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per a garantir que Vila-real puga gaudir de les seues festes amb tranquil·litat i seguretat, al mateix temps que ha destacat també el treball d'altres operatius com ara Protecció Civil, Creu Roja, voluntaris taurins, i totes les persones que col·laboren per a fer possible el correcte desenvolupament dels festejos.

Galeria multimèdia

Imatges

Nova senyalització per al recinte taurí
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es