Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real presenta el programa de la Mare de Déu de Gràcia amb prop de 200 actes que uneixen la ciutat al voltant de les seues tradicions

dimarts, 29 d'agost de 2023

Presentació del programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2023

Vila-real compta les hores per a iniciar el divendres les festes en honor a la patrona, la Mare de Déu de Gràcia. Un compte enrere que s'ha iniciat hui amb la presentació del programa que ha dissenyat la Junta de Festes, de la mà de la Comissió de Penyes, i de la resta de col·lectius i entitats que col·laboren per a organitzar els prop de 200 actes des de l'1 fins al 10 de setembre. La presentació del programa s'ha celebrat al Gran Casino amb l'assistència de l'alcalde, José Benlloch; la regidora de Festes, Miriam Caravaca; el president de la Junta de Festes, Toni Carmona, i altres representants de la Junta; la presidenta de la Comissió de Penyes, Susana García; regidors i regidores de l'Ajuntament així com la reina de les festes, Gracia Gumbau, i les dames Lucía Serrano, María López, María Bellido, Paula Roures, Irene Quirós i Sulema Sánchez.

L'alcalde ha subratllat que per a una ciutat com Vila-real, que supera els 52.000 habitants, no és fàcil coordinar tot el treball per a poder celebrar unes festes patronals que no perden la seua essència i per això ha agraït la labor de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes, entitats, forces i cossos de seguretat i departaments municipals, també ha felicitat i ha donat ànims a la nova regidora de Festes, Miriam Caravaca, la primera dona que es posa al capdavant de la regidoria. Benlloch ha posat l'accent que "és necessari recordar per què celebrem aquestes festes patronals" i s'ha remuntat a l'any 1757 quan la ciutat va decidir instaurar la baixada de la Mare de Déu des de la seua ermita en agraïment per la seua intercessió durant una epidèmia de pesta. "Això és el que hem heretat dels nostres avantpassats i és el que hem de treballar per a mantenir", ha subratllat. "Des de 1757 complim amb la tradició i ho fem orgullosos de la ciutat amb cor de poble que som, de la nostra tradició i la nostra manera de ser. Ens unim com a poble i celebrem 10 dies de festa".

Benlloch ha explicat que el programa de festes "representa tot el que som i sabem fer" i que "s'ha fet amb molt d'esforç en un temps rècord i amb moltes dificultats". També ha agraït el suport dels grups municipals a la modificació de crèdit aprovada per a poder tenir finançament per a les festes.

Respecte al programa, Benlloch ha agraït a la Junta de Festes que sempre intente incorporar elements nous sense perdre l'essència per a fer més atractives les festes. L'alcalde ha destacat la primera embolada que es realitzarà a les 20.00 hores, en un horari fora de l'habitual, també la recuperació dels autos bojos, i de manera especial, el canvi d'ubicació del dinar i festa de la tercera edat, que es realitzarà a l'avinguda de la Murà, per a evitar problemes de calor al Centre de Congressos, i per a donar-li més visibilitat i participació a aquest acte. Finalment, ha agraït a la reina i dames el seu compromís i ha recordat el paper que aquesta institució juga per a mantenir les tradicions.

La nova regidora de Festes, Miriam Caravaca, ha agraït el treball de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, així com de tots els departaments que han treballat perquè Vila-real puga celebrar les seues festes. També ha tingut unes paraules per a la reina i dames, per a animar-les a viure les festes amb intensitat, i a la ciutadania perquè visquen les festes amb germanor, cordialitat i respecte.

Toni Carmona, president de la Junta de Festes, ha repassat els principals actes del programa de la Mare de Déu de Gràcia, que espera que siguen molt participatives. En l'apartat taurí, s'exhibiran 11 bous, tots d'importants ramaderies. En l'àmbit musical, Carmona ha assenyalat que els concerts s'han programat pensant en tots els gustos, amb Medina Azahara, Efecto Pasillo, Boney M o l'orquestra Panorama com a principals reclams.

El programa es por consultar en aquest enllaç: programadefestes.vila-real.es 

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es