Inici

El Ple aprova per unanimitat ampliar el conveni amb Cáritas i destinar 300.000 euros a la millora de camins rurals

dimecres, 30 d'agost de 2023

Ple ordinari del 30 d'agost de 2023

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real s'ha reunit avui en sessió ordinària per a donar llum verda a diferents assumptes com l'aprovació unànime de l'ampliació anual del conveni amb Càritas, que passarà de 36.000 a 50.000 euros perquè l'entitat puga garantir l'atenció a les persones més vulnerables, així com un nou projecte d'asfaltatge i millora de camins rurals per valor de prop de 300.000 euros. Aquest projecte, tal com ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que ha sigut consensuat i avalat en el si del Consell Agrari, permetrà que l'Ajuntament no perda la subvenció concedida per la Diputació per a la segona fase de reforma del molí de la Vila, la licitació de la qual va quedar deserta per segona vegada el mes de maig passat.

D'aquesta manera, i després de mantenir reunions amb els tècnics de la institució provincial, el regidor de Territori ha explicat que "davant la impossibilitat d'adjudicar la segona fase del molí de la Vila, malgrat haver incrementat el preu de licitació, hem realitzat les gestions necessàries en la Diputació per a evitar perdre aquesta subvenció i que els diners puguen destinar-se a continuar amb el Pla de millora de camins rurals que tan important i necessari és per als nostres agricultors". Així les coses, en la sessió plenària d'avui s'ha aprovat, amb els vots favorables de tots els grups, el projecte d'asfaltatge dels camins Assagador, Palleter, Cabeçol, Torrehermosa i diferents interseccions del camí Vell Onda-Castelló. El pressupost ascendeix a 295.199 euros i el període d'execució dels treballs és de tres mesos, de manera que les obres estaran finalitzades abans que acabe l'any, amb la finalitat de complir els requisits de la subvenció concedida per la Diputació a través del Pla Castelló Avança.

D'altra banda, també per unanimitat ha tirat avant l'ampliació del conveni amb Cáritas Interparroquial de Vila-real que va anunciar recentment l'alcalde, José Benlloch. D'aquesta manera, l'aportació d'enguany per part de l'Ajuntament de Vila-real a l'entitat passarà dels 36.000 euros previstos inicialment a un total de 50.000 euros. L'alcalde ha explicat que els responsables de Cáritas van fer arribar a l'equip de govern la necessitat d'una major col·laboració per part del consistori per a poder garantir l'aportació a les persones més vulnerables, ateses les dificultats actuals per l'increment d'atencions i la reducció d'ingressos per donacions particulars. A més, a això s'uneixen l'increment de preus, costos energètics i hipoteques. L'alcalde ha destacat la gran labor que realitzen els voluntaris i voluntàries de Cáritas, així com de la resta d'entitats socials, i ha agraït la unanimitat de tots els grups. El regidor de Serveis Socials, Toni Marín, ha assenyalat que "aquest govern ha apostat des del primer dia per les persones i això és una mostra més de la Vila-real solidària i inclusiva que estem construint". Cal recordar que en els últims tres anys, l'Ajuntament de Vila-real ha augmentat en un 138 % l'aportació a Cáritas Interparroquial per a l'atenció a les persones necessitades, que ha passat de 21.000 euros el 2020 a 50.000 euros el 2023.

En el Ple també s'han aprovat dues noves relacions de pagament per import de 108.296 euros en el marc del Pla de liquidació de pagaments pendents. Així, amb el vot a favor del PSPV i Compromís i l'abstenció de PP i Vox, s'ha aprovat el pagament de 88.599 euros en factures per la neteja de col·legis i de l'edifici de la prefectura de la Policia Local, tal com ha explicat la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, que ha recordat que en breu es podrà adjudicar el contracte per a la neteja d'edificis municipals. A més, amb el vot favorable del PSPV i l'abstenció de la resta de grups, s'ha aprovat el pagament de 19.697 euros en factures per despeses jurídiques.

Finalment, en la sessió també s'han aprovat per unanimitat els dos festius locals per a l'any vinent: el 17 de maig, dia de Sant Pasqual, i el 26 de desembre, dia de Sant Esteve.

Galeria multimèdia

Imatges

Ple ordinari del 30 d'agost de 2023_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es