Inici

La Junta de Govern del Consorci del Millars inicia etapa amb nous projectes i el repte d'aconseguir més implicació del Consell

dijous, 31 d'agost de 2023

Reunió constitutiva de la Junta de Govern del Consorci del Millars

La Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars ha celebrat la reunió de constitució després de les eleccions municipals amb la qual inicia una nova etapa per a continuar avançant en els projectes pendents, i amb el repte d'aconseguir la implicació econòmica de la Conselleria de Medi Ambient en el paratge, una cosa en la qual l'anterior Junta ja ha estat treballant durant l'últim any i mig. L'alcalde de Vila-real i president del Consorci, José Benlloch, va presidir la reunió constitutiva celebrada aquest dimecres i a la qual han assistit els representants de les administracions que integren el Consorci, a més dels tècnics. Així, juntament amb Benlloch com a president, també han pres part el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vila-real, Xus Madrigal; l'alcaldessa d'Almassora, María Tormo; el diputat d'Enginyeria Interna, Transició Ecològica, Energies Renovables i Medi Natural de la Diputació de Castelló, José María Andrés; en el cas de l'Ajuntament de Borriana, s'ha designat com a membre de la Junta a la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, encara que no ha pogut assistir a aquesta primera reunió; finalment, la Conselleria de Medi Ambient encara no ha designat al seu representant, atés que encara no està nomenat el director territorial a Castelló, membre nat de la Junta de Govern del Consorci. En aquest òrgan, creat el 2007, també estan representats el Sindicat Central de Regants del Millars i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, amb veu però sense vot.

En la reunió d'ahir es va acordar establir el calendari de reunions cada segon dimecres de mes a les 10.00 hores. El mes vinent de març, a més, es compliran dos anys des que Vila-real va assumir la presidència del Consorci, per la qual cosa es procedirà al canvi de presidència, que recaurà a l'Ajuntament de Borriana.

En la reunió, els tècnics i l'alcalde de Vila-real, amb l'experiència dels seus 12 anys com a integrant del Consorci, "hem explicat l'origen d'aquest organisme, el treball realitzat i els projectes de futur en els quals estem treballant, especialment l'aposta per connectar el Consorci amb la línia de subvencions europees Next Generation o Fons Feder que ens puga ajudar a gestionar actuacions d'una dimensió molt major de la qual fins al moment hem gestionat donat el nostre escàs pressupost". El pressupost del Consorci es nodreix de les aportacions de la Diputació (90.000 euros), i dels tres ajuntaments que formen part (60.000 euros cadascun d'ells). D'aquesta manera, l'ens compta amb 270.000 euros anuals, una quantitat que l'alcalde de Vila-real vol incrementar amb l'aportació de la Conselleria de Medi Ambient.

"Fa més d'any i mig que estem treballant perquè també la Conselleria de Medi Ambient s'implique econòmicament en el Consorci, atés que és membre de ple dret i, a més, es dona la circumstància que aquest òrgan exerceix les competències de gestió del paisatge protegit del Millars per delegació de Conselleria sense que mai haja realitzat una aportació econòmica", apunta Benlloch.

El president del Consorci ha informat els integrants de la Junta de Govern que traslladarà a la nova consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, aquesta "justa petició i una major implicació de la Generalitat Valenciana en el nostre paisatge protegit". A més, com a president, remetrà una invitació a la consellera perquè "ens acompanye en una de les nostres reunions i en una visita explicativa perquè conega de primera mà la labor que estem desenvolupant des d'aquest important organisme".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es