Inici

Comunicat de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch

dimecres, 6 de setembre de 2023

Conegut el comunicat emés en el dia de hui per Compromís per Vila-real respecte a la renúncia a l'acta del regidor Javier Serralvo, és fonamental aclarir el següent:

1) Les declaracions formulades en el comunicat en vídeo publicat per Compromís per Vila-real són del tot desafortunades i irresponsables a tots els nivells.

2) S'acusa aquesta Alcaldia Presidència de falta de transparència i de no haver actuat conforme a la diligència que seria exigible en un responsable públic. Acusacions que queden desacreditades atenent els fets constatables, que són els següents:

· El 5 d'agost de 2023, familiars de Javier Serralvo, donada la indisponibilitat del regidor de fer-lo personalment, comuniquen via telefònica que ha patit un accident de moto en el qual no s'han vist implicats altres vehicles i que es troba hospitalitzat a l'Hospital Universitari de la Plana, on se li estan practicant proves neurològiques i intervencions quirúrgiques en septe nasal i boca.

· En els dies posteriors, ens preocupem per l'estat de salut de l'edil, atenent en tot moment les prescripcions mèdiques de repòs i tranquil·litat per a afavorir la seua ràpida recuperació i a l'espera de conéixer el resultat de les proves neurològiques que li han practicat.

· El 24 d'agost de 2023, el regidor Javier Serralvo rep notificació del Jutjat de l'obertura d'investigació sobre aquest accident. Aquest mateix dia, ho comunica a l'Alcaldia i l'alcalde, que parla també amb el mateix regidor, dicta decret mitjançant el qual li revoca les competències per motius de salut i pel principi de precaució del que es puga derivar de la investigació en curs, sent conscients que el regidor no té, en aquest moment, coneixement del contingut de les diligències d'investigació que se li estan practicant.

· L'1 de setembre, i després d'insistir l'advocat del regidor als Jutjats de Nules per a accedir a l'expedient i poder valorar la documentació, obté les diligències en les quals, per primera vegada, té coneixement de diligències referides a un presumpte delicte contra la seguretat viària. Documentació que comuniquen per a coneixement de l'Alcaldia. En aquest moment, se li recomana al regidor Javier Serralvo, i atés que l'acta d'edil és personal, que el millor per a ell mateix, per a la institució municipal i per a garantir el dret de defensa que tota persona ostenta en un estat de dret, presente la seua renúncia a l'acta de regidor. Serralvo convé en aquesta decisió, que es fa pública en el dia d'ahir.

3) Davant l'acusació falsa de malgastar diners públics pagant el salari a un regidor sense delegacions, la normativa és clara sobre aquest tema, de manera que des del dia de la revocació de competències fins al moment de la renúncia efectiva es descomptaran de la nòmina les quanties que corresponguen, d'acord amb la Llei.

4) En relació a l'acusació falsa de desatendre les regidories d'Esports i de Benestar Animal durant la convalescència del regidor Javier Serralvo en els dies transcorreguts des del seu accident fins a la revocació de competències, els departaments municipals han estat convenientment atesos tant des de la mateixa Alcaldia com pel tinent d'alcalde Xus Madrigal, en totes aquelles qüestions necessàries, atenent a més al fet que es tractava de període vacacional.

5) Lamentem l'ús polític en una qüestió com aquesta, amb acusacions infundades i sense criteri.

6) Estem massa acostumats a aquesta mena d'actituds, que no ens faran perdre de vista la nostra obligació i responsabilitat, que és treballar per Vila-real i per tots els vila-realencs i les vila-realenques. 

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es