Inici

La Ruta BotÓnica del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars torna a estar oberta desprÚs dels problemes provocats per les pluges

divendres, 8 de setembre de 2023

Ruta botÓnica_1

L'episodi de fortes pluges torrencials provocat per la DANA (depressiˇ a´llada en nivells alts) durant el passat cap de setmana va obligar a tancar temporalment la Ruta BotÓnica que transcorre pel marge dret del riu Millars, entre el molÝ del Termet de Vila-real i el pont de Santa QuitŔria a Almassora. El Servei de Guarderia Rural del Consorci riu Millars gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputaciˇ de Castellˇ i la Generalitat Valenciana desprÚs d'una inspecciˇ minuciosa per tot el recorregut ha pogut constatar que l'estat de la ruta Ús ˛ptim per a reprendre l'obertura. El nivell d'aigua que impedia el seu accÚs ha sigut absorbit per la terra i no causa problemes per als caminants. Fins ara, la part mÚs afectada per la gran quantitat de pluja estava en l'accÚs pr˛xim a la urbanitzaciˇ de Los ┴ngeles.

Recordem que la recent DANA va deixar registres de pluja importants en tota la zona del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. De fet, l'estaciˇ meteorol˛gica d'AVAMET, ubicada a la Llum de Tol, aigŘes amunt del mesurador i al terme de Vila-real, va registrar 66,7 litres per metre quadrat durant els dies 2 i 3 de setembre.

L'episodi de fortes pluges torrencials ocorregut el setembre de 2021 a Vila-real, ara fa dos anys, va provocar una gran solsida al marge dret de la primera part del recorregut que va obligar a tancar la Ruta BotÓnica per raons de seguretat durant 8 mesos. La pluja va provocar que una gran quantitat de roques i terra caiguera damunt de la senda, deixant-la completament intransitable. La Regidoria de Serveis P˙blics de l'Ajuntament de Vila-real, la Policia Local i el Consorci riu Millars van acordar el tancament provisional de la Ruta BotÓnica assessorats pels Bombers del Consorci Provincial de la Diputaciˇ de Castellˇ. Poques setmanes desprÚs dels despreniments, el Consorci riu Millars va encomanar a diverses empreses especialitzades en riscos geol˛gics l'elaboraciˇ d'un informe detallat per a marcar el full de ruta. L'acciˇ dels agents meteorol˛gics sobre les parets dels penya-segats que canalitzen el riu Millars provoca una contÝnua erosiˇ i una progressiva alteraciˇ del ciment que proporciona la consistŔncia pŔtria dels materials, formant balmes i rÓfecs cada vegada mÚs pronunciats. La pluja Ús un factor accelerador d'aquest procÚs. Per tant, cal tenir en compte, que davant d'episodis com el protagonitzat per la recent DANA o de futurs episodis de pluges intenses o torrencials en tota la zona de la Ruta BotÓnica, el Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars podrÓ tancar l'accÚs als usuaris de forma temporal per tal de prevenir accidents.

Galeria multimèdia

Imatges

Ruta botÓnica_2 Ruta botÓnica_4 Ruta botÓnica_3
Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es