Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real tanca les festes amb un balanç positiu per l'alta participació i l'absència d'incidents greus

dilluns, 11 de setembre de 2023

Roda de premsa de balanç de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de 2023

Vila-real tanca les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia amb un balanç molt positiu en participació, a pesar que la DANA del primer cap de setmana va obligar a suspendre diversos actes, i també en matèria de seguretat ja que no s'han registrat incidents greus i la normalitat ha sigut la tònica general durant els deu dies de festa. Així ho han explicat la regidora responsable de l'àrea, Miriam Caravaca, i el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, en la roda de premsa de balanç dels festejos.

Caravaca, que s'ha estrenat com a regidora de Festes, ha subratllat la "satisfacció" pel bon acolliment de tots els actes programats i ha remarcat que "encara que el primer cap de setmana la pluja va obligar a suspendre el concurs de paelles i els autos bojos, el balanç de participació és molt positiu ja que quan el temps va millorar, la resposta dels veïns i veïnes ha sigut massiva durant la resta de setmana". Sobre aquest tema, la regidora ha destacat com a actes multitudinaris el concurs d'empedrats o el tombet, a més de la tradicional Xulla. També ha posat en valor la gran afluència de públic en les actuacions musicals, especialment en els concerts de Medina Azahara, Efecto Pasillo i Boney M. així com en l'actuació de l'orquestra Panorama "que ha sigut tot un èxit".

Caravaca ha agraït la labor de la Junta de Festes, amb Toni Carmona al capdavant, de la Comissió del Bou que presideix José Pascual Adsuara Epi, i de la Comissió de Penyes, presidida per Susana García, perquè "sense tots ells i els seus grans equips no serien possibles les festes de Vila-real". A més, també ha tingut paraules d'agraïment per als funcionaris municipals que durant els deu dies de festes "han treballat sense descans perquè tot poguera tirar avant".

Per part seua, José Ramón Nieto ha destacat sobretot l'alta participació d'aquest segon cap de setmana i, en general, de la resta de dies després del mal temps de l'arrancada festiva. Quant al balanç de seguretat, la Policia Local ha comptabilitzat 66 queixes per molèsties de penyes, una xifra una mica superior a la de les festes de setembre de 2022. No obstant això, el comissari principal cap de la Policia Local incideix en què "tot i la massiva participació i que tenim 435 penyes inscrites, són només 7 queixes més que l'any passat". Quant a denúncies, s'ha interposat una denúncia a una penya per no estar inscrita i un total d'11 denúncies per molèsties al veïnat. "Quan rebem una queixa per molèsties, generalment, les penyes solen fer cas al primer toc d'atenció, però en aquestes festes hem tingut 11 casos en els quals no han cessat les molèsties i s'ha hagut d'obrir un butlletí municipal de denúncia", explica.

Quant a denúncies per alcohol i drogues al volant, s'han registrat sis denúncies administratives i tres delictes per alcoholèmia. També 11 denúncies per consum de drogues, la majoria al Recinte de la Marxa. No obstant això, Nieto destaca que "en aquest espai hem tingut presència constant de Policia Local, Policia Nacional i seguretat privada, i encara que s'han reunit milers de persones al llarg de la setmana, no cal lamentar cap incident". Respecte a les baralles, s'ha hagut d'actuar en 5 casos, enfront dels 10 de les festes anteriors. Finalment, en l'apartat taurí, s'han produït tres ferits durant els festejos, quatre menys que en les festes de la Mare de Déu de Gràcia de 2022.

Per a Nieto es tracta d'unes festes "en les quals s'han vist les ganes de gaudir de les penyes i la població en general, però amb tranquil·litat i dins de la normalitat des del punt de vista de la seguretat".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es