Inici

Benlloch promou una declaració institucional en suport al Marroc i demana al Consell que active ja els protocols per a canalitzar l'ajuda i solidaritat locals

dimarts, 12 de setembre de 2023

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, promourà una declaració institucional de suport al poble del Marroc després del terratrèmol que ha provocat ja més de 2.800 persones mortes i més de 2.500 ferits, així com moltes persones desplaçades. D'aquesta manera, després que l'alcalde contactara amb l'Associació Islàmica de Vila-real el mateix diumenge a aquest efecte, l'Ajuntament de Vila-real vol mostrar la seua solidaritat amb el poble marroquí i posar-se a disposició de qualsevol programa d'ajuda o acció solidària amb la qual la ciutat de Vila-real puga col·laborar, així com promoure algun tipus d'ajuda directa per a la reconstrucció de la zona devastada. L'alcalde, a més, demana a la Generalitat que active tots els mecanismes i protocols creats per a anteriors emergències humanitàries, "per a canalitzar tota l'ajuda, cooperació i solidaritat que els vila-realencs i vila-realenques i la societat valenciana en general estan mostrant envers els nostres veïns del Marroc", assenyala Benlloch.

"Des de l'Ajuntament de Vila-real i amb una societat tan responsable, acollidora i solidària que sempre ha donat resposta a les crisis humanitàries, volem manifestar, en nom de tot el nostre poble, la nostra condolença i solidaritat amb el poble del Marroc que està patint aquesta catàstrofe. Així mateix, volem enviar a la comunitat marroquina que resideix a la nostra ciutat, tot el nostre suport i afecte en aquests difícils moments", explica la portaveu del govern municipal, Sabina Escrig, que advoca perquè l'Ajuntament, la Diputació i el Govern valencià posen, "dintre de les possibilitats i competències de cada administració, els recursos necessaris per a poder ajudar al poble de Marroc". La declaració institucional preveu, a més, la cooperació directa amb la crisi humanitària. "Ens volem comprometre a col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats econòmiques en actuacions de reconstrucció, rehabilitació i accions socials, en les zones afectades a través d'una línia de subvencions extraordinàries amb caràcter excepcional, acreditada per raó humanitària, dirigits a projectes a realitzar en la zona devastada, així com per a l'ajuda i col·laboració amb béns i serveis bàsics per a les persones damnificades pel terratrèmol, donant especial atenció als xiquets, xiquetes i gent major en situació més vulnerable", explica Escrig en la proposta de declaració institucional a acordar amb la resta de grups polítics a l'Ajuntament. Per a poder fer efectiva l'ajuda al Marroc i canalitzar les onades de solidaritat de la societat, l'Ajuntament de Vila-real demanarà també a la Generalitat que active ja els mecanismes i protocols de cooperació internacional i que canalitze les accions i campanyes dels diferents municipis de la Comunitat, tal com es va fer en anteriors emergències humanitàries, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. També demana que el Govern de l'Estat es coordine amb les autonomies i entitats públiques i privades per a l'enviament de l'ajuda humanitària.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es