Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Consorci del Millars licita el servei de vigilÓncia i manteniment per un any a l'espera de reforšar el finanšament

dimecres, 20 de setembre de 2023

Servei de vigilÓncia i manteniment del Consorci del Millars_1

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars licitarÓ en els pr˛xims dies el contracte de vigilÓncia i manteniment del paratge per a garantir la correcta conservaciˇ d'aquest espai natural. Tal com va acordar la Junta de Govern del consorci, el contracte es licitarÓ per 184.204 euros, IVA incl˛s, durant un any, un perÝode que el president del consorci i alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha qualificat de "punt mort" per a reformular el finanšament amb quŔ actualment compta l'organisme.

Benlloch ha detallat que, finalitzat l'actual contracte, Ús necessari procedir a una nova licitaciˇ i s'ha decidit que el perÝode siga en principi d'un any "com un perÝode de transiciˇ cap a una millora potent d'aquest servei basada en un millor finanšament". Sobre aquest tema, el president del consorci recorda que aquest organisme treballa ja des de fa temps a connectar amb la lÝnia de subvencions europees Next Generation o Fons Feder de la Uniˇ Europea per a gestionar actuacions de major dimensiˇ; de la mateixa manera, com ja va avanšar Benlloch, el consorci continuarÓ treballant per aconseguir la implicaciˇ econ˛mica de la Generalitat Valenciana, administraciˇ que forma part de l'ens per˛ que fins al moment no ha realitzat cap mena d'aportaciˇ econ˛mica per al manteniment i conservaciˇ del paisatge protegit. El pressupost del consorci es nodreix de les aportacions de la Diputaciˇ (90.000 euros), i dels ajuntaments de Vila-real, Borriana i Almassora (60.000 euros cadascun d'ells). D'aquesta manera, el consorci compta amb 270.000 euros anuals, una quantitat que l'alcalde de Vila-real vol incrementar amb l'aportaciˇ de la Conselleria de Medi Ambient, que tambÚ compta amb representaciˇ en la Junta de Govern, un ˛rgan que, tal com puntualitza Benlloch, "precisament exerceix les competŔncies de gestiˇ del paisatge protegit del Millars per delegaciˇ de la mateixa Conselleria, sense que aquesta mai s'haja implicat econ˛micament". De fet, el president del consorci ja va anunciar desprÚs de la reuniˇ constitutiva de la Junta de Govern en aquesta nova legislatura que cursarÓ una invitaciˇ a la nova consellera de Medi Ambient, SalomÚ Pradas, per a explicar-li de primera mÓ la labor que realitza el consorci i les necessitats de finanšament per a continuar treballant en la protecciˇ i promociˇ del paisatge de la desembocadura del Millars.

La licitaciˇ del contracte de vigilÓncia i manteniment es publicarÓ en els pr˛xims dies en el Diari Oficial de la Uniˇ Europea, per un import de 184.204 euros, IVA incl˛s, per un perÝode d'un any, amb un mÓxim de tres anys de pr˛rrogues anuals. Entre les competŔncies d'aquest servei estan les labors d'informaciˇ i divulgaciˇ als visitants i usuaris; la vigilÓncia i control de l'accÚs i de compliment de la normativa vigent en el paisatge protegit o labors de suport a les activitats ambientals organitzades pel consorci; aixÝ mateix, l'empresa adjudicatÓria tambÚ garanteix el manteniment i conservaciˇ de l'equipament, desbrossaments, manteniment i reg de plantacions i arbratge, manteniment de camins i senderes, gestiˇ de la biodiversitat o retirada i eliminaciˇ de residus i restes vegetals, entre altres.

Galeria multimèdia

Imatges

Servei de vigilÓncia i manteniment del Consorci del Millars
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es