Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real convoca de nou el Voluntariat pel valencià per a promoure l'aprenentatge de la llengua i la integració cultural

dissabte, 23 de setembre de 2023

Cartell del Voluntariat pel valencià

Després de l'èxit aconseguit en les campanyes anteriors, la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real torna a posar en marxa enguany una nova edició del Voluntariat pel valencià, en col·laboració amb Escola Valenciana -entitat coordinadora de la campanya a tot el País Valencià- i l'Associació Cultural Socarrats -entitat local que treballa per la promoció del valencià i la cultura local.

Com cada any, el programa torna a posar en contacte persones que parlen valencià amb unes altres que volen fer el pas de llançar-se a practicar la llengua, amb l'únic requisit de quedar una hora a la setmana, al llarg de deu setmanes. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, destaca que "aquesta experiència no només serveix per a conéixer altra gent, sinó que a aquelles persones que acaben d'arribar a la nostra ciutat se'ls obri una porta a una integració en la societat més positiva, ja que és un programa obert i participatiu que pretén mostrar-los el valencià com una llengua d'acollida".

Durant aquest mes de setembre, les tres entitats organitzadores -la Regidoria de Normalització Lingüística, l'AC Socarrats i Escola Valenciana- recolliran les inscripcions tant de voluntaris com d'aprenents de Vila-real. Tenint en compte la disponibilitat i les preferències de cada persona, es confeccionaran els tàndems lingüístics del Voluntariat presencial, una iniciativa adreçada a la població adulta, major de 18 anys.

L'acte de presentació de parelles lingüístiques tindrà lloc el dimarts 10 d'octubre, a les 19.00 h, a la Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real, punt de partida d'aquesta experiència enriquidora, tant pel que fa a les relacions personals com pel que fa a la difusió de la llengua i la cultura valencianes. En l'equador de la campanya, cap al mes de novembre, es realitzaran diversos actes organitzats per l'Associació Cultural Socarrats, per tal de compartir experiències com a voluntaris i aprenents.

Abans de Nadal, després d'haver realitzat almenys 10 trobades lingüístiques, tindrà lloc la cloenda del Voluntariat pel valencià 2023, amb el lliurament dels diplomes de participació.

A més de la modalitat presencial, enguany es torna a oferir la possibilitat de fer el Voluntariat en línia, per a la qual cosa només cal disposar d'un mòbil o d'un ordinador amb webcam, altaveus i connexió a internet. A través de plataformes com Skype, Hangouts o WhatsApp les parelles lingüístiques es poden connectar per a conversar en valencià a l'hora que més els convinga. Aquesta modalitat de Voluntariat permet participar en la campanya sense haver de desplaçar-se.

Les persones interessades a participar en aquesta edició, com a voluntàries o aprenentes, poden adreçar-se a qualsevol de les entitats organitzadores (la Regidoria de Normalització Lingüística, Escola Valenciana o l'AC Socarrats) per a fer la inscripció, preferiblement abans del 10 d'octubre. També trobaran els formularis de participació en el web municipal de Normalització Lingüística (normalitzacio.vila-real.es), concretament en l'apartat del Voluntariat pel valencià.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell del Voluntariat pel valencià_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es