Inici

Vila-real reforça la seua vocació de ciutat de congressos amb el V Congrés Internacional de la Federació Valenciana d'Estudis Clàssics

diumenge, 24 de setembre de 2023

Cartell del congrés de la Federació Valenciana d'Estudis Clàssics

Vila-real continua treballant per a consolidar la seua marca de Ciutat de Festivals i Congressos i en aquesta línia la ciutat acollirà una nova cita congressual el mes vinent d'octubre, amb caràcter internacional, que reunirà experts en estudis clàssics i estudis religiosos. Es tracta del Congrés Internacional de la Federació Valenciana d'Estudis Clàssics, que ha triat Vila-real com una de les seus per a la cinquena edició d'aquest congrés, juntament amb Peníscola, donada la trajectòria i potència de Vila-real en l'àmbit del turisme religiós, amb la basílica de Sant Pasqual com a principal reclam. La Regidoria de Congressos, al capdavant de la qual està la regidora Sabina Escrig, ultima la preparació d'aquest esdeveniment que reunirà experts nacionals i internacionals.

El Congrés, sota el títol El Mediterráneo como entorno de nacimiento, desarrollo, expansión y confrontación de creencias religiosas, està organitzat per la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics, amb la col·laboració de diferents entitats i institucions entre les quals estan l'Ajuntament de Vila-real, la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i la UNED de Vila-real. Les conferències es desenvoluparan del 5 al 7 d'octubre a Vila-real i Peníscola. L'obertura del Congrés tindrà lloc el 5 d'octubre al Gran Casino de Vila-real mentre que les diferents ponències es realitzaran els dies 5 i 6 d'octubre a l'aulari de la UNED de Vila-real. Finalment, la clausura del Congrés se celebrarà a la localitat de Peníscola.

L'objectiu del Congrés, que reunirà investigadors en estudis clàssics i religiosos així com representants de diverses confessions religioses i països, és "reflexionar sobre els grans desenvolupaments del pensament religiós nascut a la vora del Mediterrani per a afavorir trobades entre especialistes en la matèria, però també obrir un diàleg amb la societat per a ajudar a reconstruir el mare nostrum com un espai de concòrdia".

Descàrrega d’arxius

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es