Inici

El Pla de pagaments pendents avança amb la liquidació d'un milió d'euros en endarreriments als funcionaris municipals

dimarts, 26 de setembre de 2023

Ajuntament de Vila-real _10

El Pla especial de liquidació de pagaments pendents, impulsat aquest estiu per la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, resoldrà aquesta setmana tots els retards en la nòmina dels funcionaris municipals, amb el pagament de quasi un milió d'euros als empleats públics. El Pla pretén donar resposta als retards -tant a proveïdors com a funcionaris o propietaris afectats per sentències urbanístiques- que s'han derivat de la "tempesta perfecta" provocada per les diferents crisis que han impactat en els últims anys a Vila-real, des de la "crisi contínua del deute heretat i la dels empastres urbanístics del PP, amb més de 60 milions d'euros pagats fins avui" a la crisi de la covid-19 o l'alta inflació i crisi energètica arran de la guerra de Rússia contra Ucraïna. "Per si no era suficient, hem viscut recentment dues convocatòries electorals -locals i autonòmiques i generals- que generen una inestabilitat administrativa que ve a sumar-se a aquesta tempesta perfecta", valora Escrig.

Conscient i anticipant aquestes dificultats, l'alcalde, José Benlloch, ja va posar en marxa el mes de novembre passat el Pla extraordinari de reajustament i priorització pressupostària, les mesures d'estalvi del qual han permés que, "amb responsabilitat i prudència", el consistori puga fer front en aquests moments als deutes pendents provocats per la confluència de les diferents crisis. "A través d'aquests dos plans, estem avançant en el pagament a proveïdors, impulsant diferents expedients de modificació de crèdits que, aquest estiu, ens han permés saldar quasi dos milions d'euros endarrerits, incloent-hi els 635.000 euros del pagament pendent de sentències urbanístiques del PP, la gran llosa dels comptes municipals", recorda. En el marc d'aquest pla especial, les regidories d'Hisenda i de Recursos Humans estan ultimant l'expedient de nòmina que cobraran els funcionaris municipals aquest divendres o el dissabte i en el qual es liquidarà pràcticament un milió d'euros -388.650 euros per hores extraordinàries pendents des d'octubre de 2022 a l'agost passat, i els complements de productivitat des del mes de març passat a setembre, amb un import de 660.308 euros-. Aquest milió d'euros se sumarà a la nòmina ordinària, fins assolir els 1,9 milions bruts.

L'alcalde ha donat prioritat absoluta a aquesta qüestió; per això, va ordenar a la regidora d'Hisenda i a la resta de l'equip de govern que, abans d'assumir nous compromisos de despesa, treballaren per a liquidar enguany tot el que la "tempesta perfecta de les crisis i l'herència del PP" havia retardat. La prioritat d'aquesta qüestió ha portat fins i tot a Benlloch a no acudir enguany a la Fira Internacional de la Ceràmica de Bolonya, Cersaie, tal com tenia previst, a fi de fer possible el pagament d'aquesta important quantitat deguda als funcionaris municipals en aquesta nòmina.

Benlloch i Escrig han volgut agrair de manera especial el treball, la paciència i la comprensió de tots els funcionaris municipals davant els retards, així com, en particular, al personal dels departaments de l'Oficina Pressupostària, Intervenció, Tresoreria i de Recursos Humans pel seu esforç per a aconseguir que la liquidació d'aquestes quantitats pendents puga materialitzar-se ja en la nòmina de setembre.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es