Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real exporta innovació amb la quarta edició de la fira Destaca en Ruta que recalarà a l'Alcora del 18 al 20 d'octubre

dimecres, 27 de setembre de 2023

Presentació de Destaca en Ruta a l'Alcora_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en la presentació de la quarta edició de la fira Destaca en Ruta que se celebrarà del 18 al 20 d'octubre a la localitat de l'Alcora i amb la qual la ciutat de Vila-real continua exportant el seu model d'innovació per la província, de la mà de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I. Benlloch ha mostrat la seua satisfacció per continuar obrint camí per a fomentar l'ecosistema de la innovació i la transferència de coneixement entre universitats, centres d'investigació i empreses per a ajudar al desenvolupament social i econòmic de la província. Després de l'èxit de les edicions celebrades a Vinaròs, la Vall d'Uixó i Orpesa, Destaca en Ruta, esdeveniment satèl·lit de fira Destaca, se celebrarà a l'Alcora, municipi amb un fort arrelament del sector ceràmic i seu de l'Escola Superior de Ceràmica (Escal). Precisament la fira es realitzarà a les instal·lacions de l'Escal.

Benlloch ha recordat com Vila-real va obrir el 2011 el camí per a involucrar els ajuntaments en el foment de la innovació en el teixit econòmic local i entrar a formar part de la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, al costat de mig centenar de municipis de tota Espanya. El següent pas va ser la creació, el 2012, de la Càtedra d'Innovació Ceràmica i el 2014 va nàixer fira Destaca, la primera fira de transferència científica i tecnològica de la Comunitat Valenciana que se celebra amb caràcter biennal i que el 2024 complirà una dècada. "La creació de la càtedra i l'impuls de fira Destaca van ser fonamentals per a passar de col·laborar amb l'UJI a treballar braç a braç amb la universitat", ha recordat Benlloch, que ha subratllat a més que "en un món volàtil, incert, complex i ambigu com l'actual, és fonamental estar units, per a ser més forts i poder competir". Sota aquesta premissa va nàixer Destaca en Ruta, amb l'objectiu de "compartir la nostra experiència en innovació i exportar al territori aquest model per a generar noves oportunitats". "La celebració de Destaca en Ruta a l'Alcora marcarà un abans i un després, perquè estic segur que serà un èxit i que contribuirà a generar un intercanvi d'idees i de negoci entre empreses, a posar en comú el coneixement científic i sobretot a divulgar i fomentar l'interés per la ciència entre els joves, que tan important és per a assegurar un futur d'avanços i progrés", ha remarcat Benlloch, que ha animat a l'Ajuntament de l'Alcora a fer el pas i sumar-se també a la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació com han fet aquests últims anys les localitats de Castelló de la Plana, Onda, Vinaròs i Orpesa, seguint l'exemple de Vila-real.

En la presentació de Destaca en Ruta han participat també el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, el vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI, David Cabedo, i l'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir. L'alcalde ha agraït a tots ells la seua implicació, així com al subdelegat de Defensa, Manuel Monzó, al president de l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro, i als representants de l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora, que també han assistit a l'acte i que participaran en la fira, en la qual també col·laboren la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

A més de la zona expositiva i de divulgació, en l'apartat científic i tecnològic de Destaca en Ruta de l'Alcora s'abordaran quatre àrees: fonts energètiques, matèries primeres i economia circular, indústria 4.0 i intel·ligència artificial i Agenda 2030.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Destaca en Ruta a l'Alcora
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es