Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch mostra el suport de Vila-real al sector agrari en les III Jornades Citrícoles de la Plana impulsades per La Unió

dijous, 28 de setembre de 2023

Segona sessió de les III Jornades Citrícoles de la Plana_2

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha obert hui la segona sessió de les III Jornades Citrícoles de la Plana que se celebren a la ciutat -concretament a l'Estadi de la Ceràmica- impulsades per La Unió Llauradora i Ramadera, amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'alcalde, que no va poder assistir la setmana passada a la sessió inaugural per coincidir amb la visita del rei Felip VI a Porcelanosa, ha volgut mostrar el seu suport al sector i agrair l'esforç de La Unió, amb el seu secretari general, Carles Peris, al capdavant, al costat de la resta del seu equip, per a celebrar aquestes jornades en les quals s'aborden els principals problemes del sector en un moment d'incertesa i crisi com l'actual i amb grans reptes de futur per a la citricultura.

Benlloch ha reiterat el compromís de l'Ajuntament de Vila-real per ajudar a la supervivència del sector i, encara que ha reconegut que com a Administració local "no podem arribar a tot i a més no tenim competències en agricultura", "no estem disposats a renunciar al llegat dels nostres avantpassats, gràcies al qual hem aconseguit gran part del que tenim com a ciutat". En aquest sentit, l'alcalde ha manifestat la voluntat del consistori de col·laborar, en la mesura de les seues possibilitats, amb projectes com el futur institut d'investigacions agràries en els terrenys de l'antic centre de capacitació agrària "que són en un 90 % de propietat municipal però que mai hem posat cap problema a la Generalitat per a la seua utilització i ara estem també col·laborant per a poder comptar amb un centre de referència en la investigació agrària". L'alcalde també ha aprofitat per a reivindicar que les administracions locals puguen comptar amb més eines per a actuar, sobretot en l'àmbit de l'abandó de sòl agrícola.

Benlloch ha agraït el treball de La Unió Llauradora i Ramadera i ha animat els agricultors a continuar lluitant malgrat les dificultats "com ho van fer els nostres avantpassats". "De la taronja va nàixer la ceràmica i de la ceràmica ha nascut ara un altre motor econòmic que serà decisiu en aquest segle XXI per a Vila-real com és l'esport, i en concret el futbol, amb el Villarreal CF com a gran emblema", ha subratllat l'alcalde, qui ha destacat que precisament aquestes Jornades Citrícoles de la Plana estrenen un dels nous espais d'esdeveniments del reformat Estadi de la Ceràmica. Finalment, el primer edil ha manifestat la seua satisfacció pel bon acolliment de les jornades, que han comptat amb més de 200 inscrits en cadascuna de les seues sessions.

Galeria multimèdia

Imatges

Segona sessió de les III Jornades Citrícoles de la Plana_3 Segona sessió de les III Jornades Citrícoles de la Plana Segona sessió de les III Jornades Citrícoles de la Plana_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es