Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple aprova per unanimitat el Pla d'actuació municipal davant el risc d'inundacions

divendres, 29 de setembre de 2023

Presa de possessió de la regidora Ana Torres

El Pla municipal d'actuació davant el risc d'inundacions inicia la fase d'exposició pública atés que el Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui per unanimitat el document de manera provisional. En la sessió plenària ordinària celebrada aquest matí, en la qual també ha pres possessió la nova regidora del Grup Socialista Ana Torres, s'ha donat llum verda a altres assumptes com l'adjudicació del contracte de neteja dels edificis públics municipals per un import de més d'1,5 milions d'euros anuals.

La regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, ha explicat que, com a municipi major de 50.000 habitants, Vila-real ha de comptar amb un document de planificació d'actuacions per a fer front al risc d'inundacions "amb l'objectiu de protegir les persones, béns i medi ambient" amb una sèrie de mesures que s'especifiquen en aquest pla. Amb l'aprovació provisional s'inicia ara el termini d'exposició pública per a la presentació d'al·legacions per part de la ciutadania, després de la qual cosa es remetrà també a la Generalitat Valenciana per a la seua homologació.

En un altre ordre de coses, el Ple també ha aprovat l'adjudicació del contracte de neteja dels edificis, dependències, centres i locals propietat de l'Ajuntament de Vila-real. L'import del contracte ascendeix a un total de 6.279.049 euros per als quatre anys de duració, la qual cosa suposa un cost de més d'1,5 milions d'euros anuals. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha detallat que el nou contracte té en compte totes les necessitats que precisa aquest servei, incloent-hi els increments de costos així com la incorporació de nous edificis com el Gran Casino i Teatre Tagoba o el nou depòsit de Museus. El punt ha tirat avant amb els vots a favor de l'equip de govern del PSPV i l'abstenció de PP, Compromís i Vox.

La sessió plenària s'ha iniciat amb la presa de possessió de la regidora del Grup Socialista Ana Torres, que assumeix l'acta després de la renúncia de Javier Serralvo. L'alcalde, José Benlloch, ha felicitat i ha donat la benvinguda a la corporació a la nova edil.

Així mateix, l'alcalde també ha felicitat i ha agraït la labor de dos agents de la Policia Local a qui s'ha proposat per a rebre una condecoració per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. Es tracta dels agents Sandra Felip i Iván López, "que van arriscar la seua vida per a salvar a una persona que tenia intenció de posar fi a la seua vida en el pont de l'Ermita", tal com ha explicat la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez. La proposta per a la petició d'aquestes condecoracions ha comptat amb el vot favorable de tots els grups.

Finalment, el Ple també ha aprovat per unanimitat dues declaracions institucionals de condolences i solidaritat amb el Marroc pel terratrémol del passat 8 de setembre així com de suport als damnificats per les inundacions a Líbia. L'alcalde ha reiterat les condolences a tots els afectats i ha anunciat la convocatòria d'una Junta de Portaveus per a estudiar les possibles ajudes que l'Ajuntament de Vila-real puga fer arribar per a la reconstrucció i ajuda a les víctimes.

Galeria multimèdia

Imatges

Presa de possessió de la regidora Ana Torres_1 Ple ordinari del 29 de setembre de 2023
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es