Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

La flama del Correllengua recorrerà Vila-real amb un espectacle de Xarxa Teatre en els col·legis i l'acte cívic en defensa del valencià

diumenge, 1 d'octubre de 2023

Programació Correllengua 2023

El Correllengua torna a Vila-real de la mà d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Regidoria de Normalització Lingüística, per a commemorar l'entrada de Jaume I a la ciutat de València i el naixement del poble valencià. El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l'element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es realitzen tota mena d'actes lúdics i participatius, amb formats diversos, adaptats a cada poble, i que busquen celebrar la llengua i fer-ho de manera oberta i participativa.

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, des de l'any 2015 ha donat un nou impuls a l'arribada de la flama del Correllengua a la nostra ciutat amb una programació molt completa adreçada tant a la comunitat educativa com a la població en general, amb la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià.

La flama del Correllengua arribarà als centres educatius de la ciutat els dies 3, 4 i 5 d'octubre acompanyada de representants d'ACPV i de l'espectacle d'animació La senyora Tragamots de la companyia Xarxa Teatre. Aquest espectacle teatral itinerant arribarà cada dia a cinc escoles, de manera que, al cap dels tres dies de realització, haurà visitat tots els centres educatius d'infantil i primària de la ciutat. Els alumnes de cada escola seran els encarregats de llegir el manifest en defensa de la llengua i seran els portadors de la flama al seu centre educatiu.

L'altra vessant del Correllengua és la celebració d'un acte cívic a la plaça Major. El Correllengua cívic tindrà lloc el divendres 6 d'octubre de 2023, amb la programació següent: a les 19.00 h, al carrer de Bayarri, concentració i cercavila fins a la plaça Major amb la participació d'autoritats, societat civil, el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, la Colla Gegantera de Vila-real i la companyia Xarxa Teatre. A la plaça Major, lectura del manifest a càrrec de Javi Andreu i Manu Flores, president i vicepresident de la Congregació de Lluïsos de Vila-real, entitat que enguany celebra el seu 150é aniversari. A continuació, espectacle d'animació La senyora Tramagots, a càrrec de Xarxa Teatre.

La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, es manifesta molt satisfeta per poder oferir una vegada més la tradicional celebració del Correllengua a la nostra ciutat amb la implicació d'una companyia de teatre local, en aquest cas Xarxa Teatre, "ja que el format que presentem a Vila-real ha tingut molt bona acollida pels centres educatius. Per això, i recuperat el seu format el 2022, després de la pandèmia, és per a nosaltres tota una satisfacció portar novament als col·legis la flama de la llengua amb teatre i un espectacle visual, amb segell local, per a posar en relleu les arts escèniques vila-realenques, perquè pensem que és la manera en què els xiquets i les xiquetes acullen millor el Correllengua i valoren cada dia més la importància de cuidar i estimar la nostra llengua". Igualment, la regidora agraeix la participació i implicació dels Lluïsos, "entitat que sempre ha defensat la nostra llengua, que enguany compleix 150 anys d'història i que és la que manté viva una revista parlada, Camino, 100 % en la nostra llengua i única a la província de Castelló".

Galeria multimèdia

Imatges

Programació Correllengua 2023 _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es