Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'Ajuntament de Vila-real lamenta la pèrdua de mossén Guillermo Sanchís, Fill Adoptiu de Vila-real, i decreta tres dies de dol oficial

dimecres, 4 d'octubre de 2023

Mossén Guillermo Sanchis

L'Ajuntament de Vila-real lamenta la defunció del reverend Guillermo Sanchís Coscollá, Fill Adoptiu de Vila-real, i decreta tres dies de dol oficial en senyal de respecte per la pèrdua d'una de les personalitats més estimades a Vila-real per la seua dedicació als més necessitats, al barri de Santa Sofía, l'educació i la vida sociocultural i esportiva de la ciutat. L'alcalde, José Benlloch, ha manifestat el seu pesar per la pèrdua "d'una persona, un sacerdot, que ha deixat per sempre una petjada inesborrable en els cors de tots els vila-realencs i vila-realenques". "Un home bo, que va dedicar la seua vida, des del sacerdoci, a fer una Vila-real i un món millor. El seu bon talant i la seua implicació constant amb la vida social de Vila-real, des del seu estimadíssim Villarreal CF fins a la seua passió per la nostra Mare de Déu de Gràcia i, per descomptat, a la parròquia de Santa Sofia", detalla Benlloch.

Mossén Guillermo Sanchís, nascut a Picassent el 1937, va ser nomenat Fill Adoptiu de Vila-real l'any 2006. Va ser la seua voluntat, i així s'ha respectat d'acord amb el bisbat, la família i l'Ajuntament, que el seu cos fora vetlat a l'església de Santa Sofia, que ell mateix va alçar l'any 1966 i a la qual va dedicar tota la seua trajectòria en el sacerdoci fins a la seua retirada, l'any 2020. La construcció del col·legi Bisbe Pont, la seua trajectòria en projectes socials i d'ajuda a persones amb addiccions, la creació de la Fundació Amparo Coscollá (en record a la seua mare) o la seua passió pel Villarreal CF, al qual, al costat de l'alcalde, va acompanyar l'any 2017 en la seua visita al papa, són uns altres dels seus llegats.

En senyal d'homenatge i unint-se al dolor dels seus afins, l'Ajuntament trasllada el condol de la ciutat per la pèrdua del reverend Guillermo Sanchís i manifesta les condolences de la corporació municipal. Així, l'Alcaldia decreta tres dies de dol oficial, fins a divendres, període durant el qual les banderes oficials onejaran a mitja asta en l'exterior i lluiran crespó negre a l'interior en senyal de dol i respecte. En aquest període, queden suspesos tots els actes oficials.

La capella ardent de mossén Guillermo estarà instal·lada tot el dia d'avui, fins a les 20.00 h, i demà, de 9.30 a 10.30 h. Fins allí, l'alcalde ha ordenat traslladar les banderes oficials i un llibre de condolences perquè els vila-realencs i les vila-realenques que ho desitgen puguen plasmar el seu respecte i reconeixement a la figura del sacerdot. Benlloch també ha fet traslladar fins a Santa Sofia la imatge de la Mare de Déu de Gràcia que, obra del Fill Predilecte de Vila-real Vicente Llorens Poy, es conserva al despatx d'Alcaldia. La missa funeral se celebrarà demà a les 11.00 h, també a Santa Sofia, oficiada pel bisbe, Casimiro López. Per exprés desig de mossén Guillermo, el seu cos serà soterrat al costat de sa mare a Picassent.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Resolució dol oficial
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es