Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Fòrum Ocupa't reunirà un centenar d'empreses i entitats per a oferir oportunitats laborals i reforçar el lideratge de Vila-real en la creació d'ocupació

divendres, 6 d'octubre de 2023

L'alcalde presenta el Fòrum Ocupa't 2023

L'alcalde de Vila-real i responsable de l'àrea d'Economia, José Benlloch, ha presentat hui la cinquena edició del Fòrum Ocupa't, un esdeveniment impulsat des de l'Ajuntament de Vila-real per a posar en contacte empreses i entitats que busquen treballadors amb persones demandants d'ocupació amb la finalitat de "continuar generant oportunitats i facilitar que totes les persones puguen crear el seu projecte de vida a través de la seua inserció laboral i social". El fòrum, que tindrà lloc el pròxim dia 19 d'octubre al Centre de Congressos, Fires i Trobades, s'ha convertit en l'esdeveniment d'ocupació amb més potència de tota la província i a més en aquesta edició incorporarà com a novetat un servei de monitoratge i seguiment de les persones contractades, per a mesurar l'efectivitat del fòrum, així com d'aquelles que finalment no siguen seleccionades, per a conéixer la seua situació laboral al cap de tres mesos.

Benlloch ha subratllat que el Fòrum Ocupa't s'emmarca en un dels eixos del model de gestió de l'Ajuntament de Vila-real que és la col·laboració publicoprivada. "No tinc dubtes que l'ocupació la generen especialment les empreses, els comerços i encara que l'administració també és promotora de llocs de treball, on hem de posar el focus i intensificar totes les energies possibles és en l'àmbit privat", ha remarcat l'alcalde.

En aquesta edició, el fòrum comptarà amb 50 empreses que estaran fent entrevistes de treball, entre elles: Acrata Ceràmica, Atenzia, Avramar, Carrefour, Colevisa, Colisee, Decathlon, Grupo Gimeno, Grupo La Plana, Herarbo, Huhtamaki, McDonald's, KERAjet, Pamesa, Sercole o TEC Idiomes. També hi haurà 40 estands d'informació d'entitats com Labora, Cambra de Comerç, Creu Roja Vila-real, Fundació Caixa Rural Vila-real, Fundació Tots Units, Fundació Manantial, Acudim, Àgil Centres, Àrea Formació o l'Exèrcit.

En els tres primers dies de termini, ja s'han inscrit prop de 500 persones i s'han presentat ja més de 930 candidatures. S'han publicat 157 ofertes de treball però s'espera superar les 200.

Al llarg del matí del dia 19 es realitzarà la marató d'entrevistes de treball, i de manera paral·lela es realitzaran quatre conferències de coaching ocupacional a càrrec d'experts en la matèria. Els participants també podran visitar els estands informatius instal·lats al Centre de Congressos, Fires i Trobades. Benlloch ha fet balanç de les xifres de la passada edició del fòrum, en el qual van participar 41 empreses amb 237 ofertes de treball i més de 1.000 entrevistes realitzades.

Així mateix, l'alcalde ha incidit en l'aposta de l'Ajuntament per la generació d'ocupació i oportunitats, amb més de 10 milions d'euros en plans d'ocupació en els últims 5 anys, amb 800 persones beneficiàries. "Des del Departament d'Economia de l'Ajuntament intentem sempre aprofitar totes les subvencions de les administracions que tenen competències en ocupació per a donar una oportunitat i obrir camí en el mercat laboral per al màxim nombre de persones possibles", ha assenyalat, per la qual cosa ha agraït el treball del responsable del departament, Lluís Juan, i tot el seu equip. A això s'uneix la força del teixit econòmic local i la diversificació econòmica "que ens continuen situant com la ciutat de més de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat".

A més, Benlloch ha recordat que el projecte del Fòrum Ocupa't va sorgir de la mà de l'empresa RH en + , impulsada per dos joves participants del programa Lanzadera desenvolupat també per l'Ajuntament. "Vull destacar la iniciativa d'aquest gran equip, liderat per Alberto Heredia, que són un exemple que l'autoocupació també és una oportunitat". Finalment, l'alcalde ha animat a inscriure's en el fòrum, ja que el termini està obert fins al 18 d'octubre. Trobareu tota la informació en www.ocupat.es

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell del Fòrum Ocupa't 2023
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es