Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real planteja un préstec per a pagar 1,3 milions d'empastres de l'urbanisme sense renunciar a serveis públics, aliança social i suport a les persones

dijous, 19 d'octubre de 2023

Sabina Escrig, regidora d'Hisenda.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha instat la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, a iniciar un expedient per a la sol·licitud d'un préstec que permeta fer front a un nou pagament milionari per empastres de l'urbanisme heretat del Partit Popular. En concret, l'Ajuntament ha de fer front al pagament d'1.345.621 euros en sentències fermes, una nova maçada econòmica que se suma als 1,4 milions d'euros que el consistori ja ha pagat amb recursos propis en aquest 2023 per uns altres empastres urbanístics de la gestió popular i que elevarà a prop de 40 milions d'euros la xifra abonada des de 2011 per sentències i altres contingències per procediments urbanístics del govern del PP.

"Estem davant un nou exemple de l'herència enverinada que ens va deixar el Partit Popular, que desgraciadament consumeix recursos i esforços d'aquest Ajuntament i que ens obliga a estar en permanent alerta per a evitar la fallida de les arques municipals i garantir els serveis i el model de ciutat que hem construït en l'última dècada", explica Sabina Escrig. La regidora ha traslladat hui a la Junta de Portaveus la decisió de l'alcalde d'elevar al pròxim Ple municipal l'inici de l'expedient per a la sol·licitud d'un préstec per import d'1.345.621 euros que es destinarà a pagar sentències fermes de reclamacions de propietaris per projectes com l'obertura de l'avinguda de França, la ronda Sud-oest o la cessió de sòl viari al carrer de Germanies, entre altres.

Sabina Escrig ha incidit en què no es tracta dels únics pagaments per l'urbanisme del PP que l'equip de govern ha d'afrontar enguany perquè "el 2023 ja hem abonat 1.395.945 euros per uns altres empastres i ho hem pagat a pulmó, amb els nostres recursos". "Ara -afig la regidora- ja no tenim més marge per a afrontar aquestes noves sentències i no tenim més remei que recórrer a l'endeutament". En aquest sentit, recorda que des de 2011 la quantitat pagada pels empastres del PP s'acosta ja als 40 milions d'euros "i no ha sigut major perquè hem barallat fins a l'últim euro i hem negociat amb els propietaris quan ha sigut necessari per a defensar els interessos de la ciutat, una gestió que ha estalviat a l'Ajuntament més de 35 milions d'euros".

"Però en aquest moment no podem continuar pagant a pulmó i no tenim més remei que recórrer a un crèdit per a saldar l'urbanisme i al mateix temps garantir els serveis públics, l'aliança social que tan positiva és per a la nostra ciutat i l'aposta per les persones, a través d'iniciatives com els plans d'ocupació, als quals en cinc anys hem destinat 12 milions d'euros", subratlla Sabina Escrig.

Finalment, la regidora ha anunciat que "encara que comprenem les decisions d'altres municipis de l'entorn que, per a garantir els serveis municipals, han hagut de prendre mesures com la pujada de l'IBI, aquest equip de govern no demanarà més esforços a la ciutadania i no ens plantegem un increment de la contribució malgrat les constants maçades econòmiques que suposa l'herència d'empastres urbanístics del PP".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es