Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real s'avança a la normativa i inverteix més d'1,3 milions en plantes de carbó actiu per a garantir la màxima qualitat de l'aigua

dilluns, 23 d'octubre de 2023

Presentació de les plantes de carbó actiu en els pous de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real inverteix més d'1,3 milions d'euros en la construcció de dues plantes de carbó actiu granulat a la Bassa del Poble i el Pou d'Amorós amb la finalitat d'avançar-se a les noves exigències en la qualitat de l'aigua de consum i garantir així una qualitat màxima. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha visitat hui la Bassa del Poble acompanyat pel regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, i els responsables de l'empresa Facsa, concessionària de la gestió municipal d'aigua i adjudicatària del projecte. En la visita, han explicat els detalls d'aquesta inversió, la més important en matèria hídrica dels últims 12 anys, tal com ha assenyalat el primer edil.

Benlloch ha subratllat que a Vila-real "mai hem tingut problema amb el proveïment d'aigua potable, gràcies als més de 50 pous de reg que tenim a la ciutat" dels quals quatre són municipals: la Bassa del Poble, el Pou d'Amorós, Reg Nou i Court de Carinyena. Els dos primers, on s'instal·laran aquestes plantes de carbó actiu, proveeixen a més del 80 % de la població. Per aquest motiu, s'ha optat per la construcció d'aquestes plantes en aquestes dues captacions "avançant-nos a la normativa de la Unió Europea, que cada vegada és més restrictiva, i en aplicació del nou Reial decret d'aigües de consum per a assegurar la màxima qualitat de l'aigua possible".

Facsa, empresa concessionària del servei d'aigua potable en el municipi, serà l'encarregada d'executar la construcció i per això, el coordinador de zona de la companyia, Rafael Ferrer, ha exposat durant la visita tots els detalls d'aquest projecte que estarà finalitzat en cinc mesos. Ferrer ha explicat que "l'objectiu dels treballs és eliminar definitivament qualsevol presència, per mínima que siga, de qualsevol tipus de plaguicida en les captacions d'aigua i garantir sempre la màxima qualitat". Per a això, es durà a terme la instal·lació d'unes plantes de tractament compostes per uns filtres de carbó actiu granular que se situaran a l'eixida de les captacions. A més, el consistori està treballant en l'elaboració de l'estudi i projecte de noves plantes de tractament per a les instal·lacions de Reg Nou i Court de Carinyena, completant així el total de les instal·lacions del proveïment de Vila-real amb aquest sistema, tal com ha assenyalat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal.

L'alcalde ha remarcat que "l'aigua és or, és un recurs molt escàs i des de l'Ajuntament sempre hem donat prioritat a la gestió eficient, en col·laboració amb l'empresa Facsa, una empresa de la nostra província, innovadora i alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible". En aquest sentit, l'alcalde ha agraït als responsables de l'empresa la seua predisposició per a treballar junts i avançar amb la instal·lació de l'última tecnologia. En la visita han estat presents el director general de Facsa, José Claramonte; el director de l'àrea de Proveïment de Facsa, Pascual Maximino; el cap d'Explotació de Proveïments, Isaac Durá, i el tècnic municipal Jesús Martí.

"Portem ja molt de camí recorregut en la millora de les nostres infraestructures hídriques, amb la renovació constant de canalitzacions per a evitar fugides i la implantació de sistemes de telelectura per a una gestió més eficient i ara posem una pedra més en aquesta nova Vila-real del segle XXI en la qual hem de tenir aigua de qualitat i suficient per a avançar-nos a les necessitats del futur", ha conclòs l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de les plantes de carbó actiu en els pous de Vila-real_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es