Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch reclama a la Generalitat que incloga el centre de referència en salut mental de Vila-real en els pressupostos

diumenge, 22 d'octubre de 2023

Visita del comissionat de la Presidència de la Generalitat Valenciana en Salut Mental, Rafael Tabares

La proposta d'Alcaldia per a la incorporació de les reivindicacions de Vila-real als pressupostos de la Generalitat de 2024 inclourà la creació del centre de referència de salut mental compromés pel Consell a Vila-real dins del Pla valencià d'acció en salut mental, drogodependències i conductes addictives. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha volgut singularitzar aquesta proposta per "l'absoluta prioritat" que el primer edil vol imprimir a la salut mental en aquest mandat. "La salut mental és una de les grans assignatures pendents de la societat i un problema que cada vegada està afectant més persones, també a la nostra ciutat i el nostre entorn. Per això, és fonamental que la Generalitat complisca la seua paraula i faça realitat aquest nou centre de referència per a l'atenció a la salut mental a Vila-real, que done resposta a la necessitat de recursos assistencials i a la "precària situació del centre de dia" que existeix a la ciutat. De la mateixa manera, Benlloch també ha ressenyat una altra de les infraestructures pendents que s'exigirà a la Generalitat Valenciana com és la millora de la xarxa de depuració d'aigües residuals amb la supressió de la depuradora de Vora Riu i la connexió a la depuradora d'Almassora i a la mancomunada, "un projecte fonamental per a garantir el desenvolupament sostenible de la nostra ciutat".

El centre de referència de salut mental és un dels projectes inclosos per la Generalitat en el Pla valencià d'acció en salut mental, drogodependències i conductes addictives, presentat per l'expresident del Consell, Ximo Puig, a la fi de 2022 i ratificat pel comissionat de la Presidència de la Generalitat Valenciana en Salut Mental, Rafael Tabares, en la seua visita a Vila-real a principis d'enguany. Per a fer possible aquest nou projecte, Benlloch ha anat recaptant en els últims mesos la col·laboració de les entitats que treballen en aquest àmbit a Vila-real, com la Fundació Manantial o l'equip de professionals del centre de dia de salut mental de Vila-real, vinculat al Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, a més de treballar amb l'emplaçament del nou servei, en un local de 1.000 metres quadrats al carrer de Pare Lluís Maria Llop, i les seues necessitats tècniques.

"Amb un centre de dia referent a la nostra ciutat des de fa quasi 30 anys i l'interés que la implantació dels recursos de la Fundació Manantial ha suposat en els últims anys, Vila-real ha marcat, sens dubte, el camí per a fer de les polítiques de protecció a la salut mental una prioritat absoluta. Però hem de continuar avançant, perquè volem una nova Vila-real del segle XXI més inclusiva, equilibrada, preocupada i ocupada per la salut mental. Aquest projecte serà fonamental i, per això i perquè Vila-real es mereix que la Generalitat complisca amb els seus compromisos al marge de qui ocupe el Palau de la Generalitat, inclourem aquest projecte en les reivindicacions de la ciutat per a la seua incorporació als pròxims pressupostos autonòmics. Estic segur que la resta dels grups polítics donarà el seu suport a aquesta proposta perquè, entre tots, puguem aprovar una declaració institucional que porte a la Generalitat la nostra veu per a construir una nova Vila-real del segle XXI més solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora", assenyala Benlloch.

Respecte a la depuradora de Vora Riu, l'alcalde també ha insistit que "és fonamental que com més prompte puga ser realitat aquest projecte millor per a eliminar una infraestructura que ha quedat ja obsoleta i implantar una xarxa de depuració d'acord a les necessitats de la nostra ciutat que garantisca un menor impacte en el paratge del Millars i que assegure el creixement industrial i residencial de la nova Vila-real del segle XXI".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es