Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El lideratge de Vila-real en la lluita contra l'atur es referma amb la incorporació de 10 joves a través del programa Empuju

dimarts, 24 d'octubre de 2023

Recepció als nous Empuju_2

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat la benvinguda aquest matí als 10 nous treballadors menors de 30 anys que s'incorporen a diferents departaments municipals, a través del programa d'ocupació Empuju (Avalem Joves), finançat per la Generalitat Valenciana a través de fons europeus. Aquests nous treballadors, amb perfils variats des de treballadores socials, economistes o electricistes, se sumen als 15 nous empleats municipals seleccionats en els programes Explus (Avalem Experiència), per a aturats a majors de 30 anys, i Emdisc (Avalem Capacitats), dirigit específicament a persones amb diversitat funcional, que es van incorporar al treball a l'Ajuntament a principis d'octubre. Per als tres programes, l'Ajuntament ha obtingut una subvenció de 540.000 euros del servei Labora de la Generalitat.

Amb aquests tres plans, són ja més de 2,2 milions d'euros destinats en 2023 per a ajudar a vora 150 persones en situació d'atur, en els diferents programes de contractació o formació remunerada que es van implementant al llarg de l'any a la ciutat. "No tinc dubtes que Vila-real és la ciutat de la Comunitat Valenciana que major proporció té de treballadors municipals procedents de programes d'ocupació pública; una fórmula que ens permet ajudar a retenir el talent local i oferir una oportunitat laboral a vila-realencs i vila-realenques en situació d'atur i amb molt que aportar a la nostra ciutat", valora Benlloch, qui recorda que el programa Empuju s'inspira en les pioneres beques Vilabeca impulsades pel govern municipal en 2012 per a donar una primera oportunitat laboral als joves vila-realenques. "A més, aquesta experiència vos pot ser molt profitosa per a conéixer com funciona l'Administració local i un àmbit de molt de futur, com pot ser la gestió dels fons europeus", els ha indicat l'alcalde.

"La lluita contra l'atur és una de les nostres principals prioritats des que vaig assumir l'Alcaldia. Un compromís que, en aliança sempre amb la societat i amb les nostres empreses, ens ha portat a liderar en diversos exercicis consecutius el rànquing de ciutats amb menys atur de la Comunitat, a excepció de les èpoques de major contractació turística en altres punts del territori, com València", valora Benlloch. El lideratge de Vila-real en aquest àmbit es reflecteix també en l'evolució de la desocupació, que ha passat de quasi el 25 % de 2013 al 13,6 % actual.

L'aposta pels programes d'ocupació impulsada a partir del Vilabeca i dels posteriors programes d'ocupació hereus d'aquesta iniciativa -Benlloch recorda que, fins el 2015, el Consell de la Generalitat no va impulsar programes d'ocupació públics- ha portat Vila-real a invertir més de 12 milions d'euros en plans de contractació que han beneficiat en aquest temps a més de 800 persones. L'alcalde ha rebut els nous treballadors municipals en l'edifici de la Regidoria d'Innovació, seu també de la Direcció Territorial d'Innovació de la Generalitat, amb una presentació sobre la ciutat i els reptes i oportunitats que ofereix el futur.

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció als nous Empuju Recepció als nous Empuju_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es