Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real premia el compromís mediambiental del Grupo Pamesa, Fundació Caixa Rural Vila-real, el Consorci del riu Millars, el periòdic 'Mediterráneo' i el col·legi Santa Maria en la gala del Mes de la Sostenibilitat

dimecres, 25 d'octubre de 2023

Gala del Mes de la Sostenibilitat_7

L'Ajuntament de Vila-real entrega els XVIII Premis Empresarials i Socials a la Sostenibilitat en la gala de clausura del Mes de la Sostenibilitat. Uns guardons que reconeixen empreses i entitats per la seua trajectòria i contribució a fer de Vila-real una ciutat cada dia més respectuosa amb el medi ambient, i per difondre entre la societat valors alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible. En aquesta edició de la gala del Mes de la Sostenibilitat, els premiats són el Grupo Pamesa, Fundació Caixa Rural Vila-real, el Consorci del riu Millars, el periòdic Mediterráneo i el col·legi Santa Maria. 

La gala, a la qual ha assistit l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, a més del regidor de Medi Ambient, Xus Madrigal, i altres edils de la corporació, ha començat amb un repàs a les activitats del Mes de la Sostenibilitat. Seguidament, s'ha donat pas al lliurament de premis. El Grupo Pamesa, un dels líders mundials en la fabricació de productes ceràmics, rep el reconeixement pel desenvolupament de la sostenibilitat i l'economia circular. El guardó destaca el compromís amb la qualitat i respecte al medi ambient en la fabricació dels seus productes així com la seua aposta per l'hidrogen verd com a alternativa energètica; en el cas del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars el premi s'atorga per la promoció i protecció de la biodiversitat a través de la labor de conservació de la joia mediambiental i el pulmó verd de l'entorn del Millars; el premi a la sostenibilitat social és per a la Fundació Caixa Rural Vila-real, per la seua vocació pel desenvolupament econòmic i el benestar social sempre des del respecte al medi ambient; per part seua, el periòdic Mediterráneo veu reconeguda la seua labor de divulgació dels valors de sostenibilitat, que duu a terme a través de diferents jornades així com per ser altaveu de les polítiques públiques en defensa del medi ambient; finalment, el col·legi Santa Maria ha sigut guardonat per la seua promoció i vocació científica, a través dels diferents projectes que el centre duu a terme per a fomentar l'interés per la ciència i el desenvolupament sostenible entre l'alumnat.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha felicitat els guardonats i ha destacat la seua tasca per fer de Vila-real una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. A més, Benlloch ha alertat sobre el perill dels discursos negacionistes del canvi climàtic i ha defensat el treball conjunt dels diferents sectors socials representats en aquests guardons com són l'educació, l'empresa, les entitats sense ànim de lucre, l'administració i els mitjans de comunicació per a conscienciar la ciutadania sobre la importància de cuidar l'entorn.

Amb el lliurament de premis d'aquesta vesprada arriba a la seua fi el Mes de la Sostenibilitat que durant les últimes setmanes ha comptat amb diferents accions de sensibilització, com el concurs Joguets amb molta vida, de la mà de Fundació Tots Units, o la campanya de reducció d'embolcalls en els centres escolars amb el repartiment de portaentrepans. A més, també s'ha dut a terme el Concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible, orientat als alumnes de 4t d'ESO per a convidar-los a dissenyar accions per a garantir la sostenibilitat en els oceans. L'última de les activitats serà la I Fira d'Agroecologia i Sostenibilitat, que se celebrarà els dies 27 i 28 d'octubre a la plaça Major.

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Gala del Mes de la Sostenibilitat_8
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es