Inici

Vila-real aprova per unanimitat la instal·lació de panells solars en altres quatre edificis municipals

divendres, 27 d'octubre de 2023

Ple del 27 d'octubre de 2023

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat els projectes per a la instal·lació de panells solars en quatre nous edificis municipals, a través d'una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). Concretament, aquesta nova fase del Pla municipal d'eficiència energètica contempla la col·locació de plaques fotovoltaiques al col·legi Carlos Sarthou, els poliesportius Bancaixa i Melilla, així com a l'edifici de Serveis Públics. Tal com ha explicat el regidor de Serveis Públics i Medi Ambient, Xus Madrigal, amb aquests projectes "completem el pla per a dotar amb energia solar tots els col·legis públics de Vila-real, amb un total d'11 centres educatius". A més, el consistori fa un pas més en instal·lar també panells solars en dues instal·lacions esportives com són els pavellons Bancaixa i Melilla i també en grans espais per a captació d'energia solar com l'edifici de Serveis Públics, "que ens servirà per a subministrar energia a altres edificis".

Madrigal ha detallat que els quatre projectes compten amb un pressupost de 442.158 euros, subvencionats per l'Ivace i ha subratllat que, encara que la concessió de la subvenció se'ns va notificar el 17 d'octubre i el termini per a justificar la licitació acaba l'1 de desembre, un període molt ajustat, treballarem per a aconseguir-ho".

D'altra banda, en el Ple s'ha rebutjat, amb els vots de PP, Compromís i Vox, la urgència per a incloure en l'ordre del dia la proposta d'Alcaldia d'un expedient de suplement de crèdit finançat amb una operació de préstec així com una altra proposta d'Alcaldia per a aprovar un suplement de crèdit finançat amb baixes d'anul·lació. El primer dels expedients correspon a la proposta per a finançar via préstec el pagament d'1.345.621 euros en sentències fermes per empastres urbanístics heretats del PP als quals ha de fer front l'Ajuntament. D'altra banda, el segon dels expedients que no s'han pogut debatre en el Ple en rebutjar l'oposició la urgència inclou el conveni amb l'Associació Conquistando Escalones, que celebra en el dia de hui un congrés sobre la investigació per a la cura de malalties rares, així com altres qüestions de l'àrea d'Hisenda.

L'alcalde, José Benlloch, ha explicat que, pel fet que no s'ha aprovat la urgència de tots dos expedients ni la seua inclusió en l'ordre del dia, hauran de passar a comissió informativa per al seu dictamen i elevar-se després a un ple extraordinari o al pròxim ple ordinari.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es