Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real modernitza els canals d'informació a la ciutadania amb una pantalla digital en la façana de l'Ajuntament

dissabte, 28 d'octubre de 2023

Nova pantalla digital en la façana de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real avança en la modernització i digitalització dels canals de comunicació amb la ciutadania per a fer més accessible la informació municipal a través de la instal·lació d'una pantalla led en la façana de l'edifici consistorial. Es tracta d'un projecte impulsat des de l'Alcaldia a través de l'Oficina de Projectes Europeus, i que ha sigut subvencionat per la Unió Europea en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat amb els fons Next Generation. La pantalla, que està en procés d'instal·lació durant aquests dies, compta amb tecnologia led i té unes dimensions de 4,8 metres d'amplària per 2,7 metres d'altura, i permetrà oferir informació municipal les 24 hores en un punt neuràlgic de la ciutat com és la plaça Major.

L'alcalde de la ciutat i responsable de Projectes Europeus, José Benlloch, ha subratllat que aquest projecte "s'emmarca en la nostra línia de treball constant cap a la modernització i digitalització dels serveis municipals". "En la nova Vila-real del segle XXI és imprescindible avançar en la transformació digital i el disseny d'una administració local més eficaç en les seues relacions amb la ciutadania i més transparent, obrint nous canals d'interacció a través de les noves tecnologies", subratlla Benlloch, que afig que aquesta nova pantalla també podrà servir com a suport visual per a grans esdeveniments a la plaça Major. "La nostra plaça és epicentre d'infinitat d'actes culturals, tradicionals, concerts, en els quals també es podrà fer ús d'aquest nou dispositiu d'última tecnologia".

L'emplaçament de la pantalla a la façana de l'Ajuntament, un dels edificis municipals amb major afluència de ciutadania, respon a la voluntat de facilitar l'accés a tota aquella informació rellevant per al municipi, així millora l'accessibilitat dels serveis públics tant als ciutadans com a les empreses, i redueix, a més, la bretxa digital existent entre alguns col·lectius de la població.

El projecte, que ha sigut adjudicat per 39.760 euros, está subvencionat per la Unió Europea. L'alcalde ha subratllat aquest suport econòmic a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència dels fons Next Generation i ha recordat que "durant els últims anys, i davant la complicada situació econòmica de l'Ajuntament per l'herència de l'urbanisme i el deute del PP i les crisis de la pandèmia, la guerra d'Ucraïna i la inflació, hem treballat des de l'Alcaldia i a través de l'Oficina de Projectes Europeus per a intentar aconseguir finançament europeu que ens permeta avançar en els projectes de futur que són imprescindibles". "Ha sigut complicat i no sempre s'han aconseguit tots els objectius per la delicada situació financera i també de falta de personal en el consistori, però en aquesta legislatura serà de nou una prioritat aprofitar totes les oportunitats que ens brinda el finançament europeu per a construir la nova Vila-real del segle XXI", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es