Inici

Vila-real reforça la vigilància i la coordinació per a prevenir els robatoris en el camp en l'arrancada de la temporada citrícola

dimarts, 31 d'octubre de 2023

Junta Local de Seguretat extraordinària pels robatoris al camp

L'Ajuntament de Vila-real ha acollit hui una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat convocada a petició de l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, amb la finalitat d'establir mesures de vigilància i reforçar la coordinació per a prevenir els robatoris en el camp amb motiu de l'inici de la temporada de recollida de la taronja. La Junta, que ha estat presidida per la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha comptat també amb la participació del comissari cap de la Policia Nacional de Castelló, Emilio Romero, a més del comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, el cap de la Policia Nacional de Vila-real, Pedro Ortín, així com el regidor d'Agricultura, Emilio M. Obiol i comandaments de la Guàrdia Civil, unitat adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat i Policia Local.

L'alcalde, José Benlloch, ha agraït la presència de tots els assistents i ha justificat la urgència de la convocatòria davant "alguns episodis de robatoris en l'inici d'aquesta temporada citrícola, que s'està caracteritzant per uns preus a l'alça, per la qual cosa existeix preocupació pels possibles furts". Benlloch ha instat una coordinació i col·laboració per part de totes les forces i cossos de seguretat, "que em consta que ja existeix i és permanent, però en aquest moment és important incrementar els controls i la vigilància per a donar una major seguretat als nostres agricultors". L'alcalde també ha remarcat la voluntat de recuperar la unitat de Policia Rural de manera permanent en els pròxims mesos però ha recordat que "de moment, la nostra Policia Local dedicarà tots els mitjans al seu abast, amb patrulles i l'ús d'altres dispositius de vigilància com els drons, sempre en coordinació i intercanviant informació amb la resta de forces i cossos de seguretat".

Sobre aquest tema, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha llançat un missatge de "tranquil·litat" als agricultors, perquè "estem preocupats i ocupats a actuar per a garantir la seguretat". En aquest sentit, els responsables de Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil i unitat adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat Valenciana han acordat dur a terme diferents accions de vigilància i control de manera coordinada així com intensificar la col·laboració i l'intercanvi d'informació.

Per part seua, el regidor d'Agricultura, Emilio M. Obiol, ha destacat que la prevenció és fonamental i s'ha compromés a facilitar la interlocució entre els cossos policials i agricultors, regants i cooperatives a través del Consell Agrari per a poder realitzar un seguiment d'aquestes mesures especials de seguretat en el camp.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es