Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real abona més d'11 milions d'euros des de juliol en contractes, serveis i pagaments a proveïdors municipals

dimecres, 1 de novembre de 2023

Ajuntament de Vila-real_12

L'Ajuntament de Vila-real ha pagat en l'últim mig any més d'11 milions d'euros en contractes, serveis i factures a proveïdors, bona part d'ells inclosos en el Pla especial de liquidació de pagaments pendents impulsat l'estiu passat per la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, per a deixar al dia els comptes del consistori tant pel que fa a proveïdors municipals com el deute amb propietaris afectats per sentències dels "empastres urbanístics heretats de l'etapa del PP". "Estem fent un esforç titànic per liquidar els pagaments pendents, fer front a les obligacions amb la Justícia i amb els propietaris que es van veure afectats per l'urbanisme de Monopoly del PP, i tot això sense deixar de prestar els serveis que necessita Vila-real amb la qualitat que la ciutadania mereix", valora Escrig. "Prova d'aquest esforç", agrega, "són els 11,2 milions d'euros que hem pagat des de l'1 de juliol".

"La nostra prioritat ha sigut sempre defensar el que és nostre i els nostres. I això inclou pagar dins de termini i en la forma corresponent, perquè som conscients de la importància que per als proveïdors municipals, en la seua majoria xicotetes empreses locals, té qualsevol retard en els pagaments. Així i tot, els retards s'han produït i reiterem, per això, les nostres disculpes", valora Escrig. La responsable d'Hisenda atribueix aquesta demora en els pagaments a la "tempesta perfecta" que ha suposat el minvament d'ingressos, l'impacte de les mesures de suport a l'economia per la covid i la guerra d'Ucraïna, el retard en l'entrada en vigor del pressupost, les dificultats de personal en el consistori o la crisi de preus i energètica; causes que s'afegeixen a "una circumstància que només vivim a Vila-real: els més de 60 milions d'euros pagats de l'herència que ens va deixar el Partit Popular, entre empastres urbanístics i endeutament". Aquesta "tempesta perfecta", inscrita també en un període de gran inestabilitat per la celebració d'eleccions locals, autonòmiques i generals, va derivar en retards en pagaments a proveïdors, amb més de tres milions a principis d'estiu que s'han anat saldant "amb molt d'esforç i gràcies al treball dels tècnics municipals".

La liquidació de pagaments pendents, sumada als pagaments de sentències, serveis, contractes i altres contingències, ascendeix des del mes de juliol a 11.257.496 euros. "Malgrat aquest enorme esforç, la situació era tan delicada que no podem donar per tancat encara el Pla especial de liquidació de pagaments pendents, per la qual cosa continuarem treballant per a liquidar com més prompte millor el que encara està per saldar amb els nostres proveïdors, per a poder posar-nos completament al dia el més prompte possible", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es