Inici

El Consorci Riu Millars controlarà la població de senglars present als voltants del riu

divendres, 27 d'octubre de 2023

Reunió per al control de senglars al Termet_3

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, que conformen els ajuntaments de Vila-real, Borriana i Almassora, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana iniciarà pròximament les pertinents accions per a controlar la creixent població de senglars que ronden pels vessants del riu. "Amb tota la sensibilitat ecològica que tenim, entenem que no és el seu espai, que no és el lloc adequat per a aquest tipus d'animals. Portem molts anys cuidant la biodiversitat de fauna i flora en el riu. És una qüestió d'equilibri i hem d'actuar per a fomentar-ho i continuar creixent com un paratge natural sostenible i divers", ha explicat José Benlloch, president del Consorci i alcalde de Vila-real.

El màxim representant del Consorci s'ha reunit al Termet de Vila-real amb efectius del Servei de Guarderia Rural del Consorci Riu Millars així com amb l'empresa especialitzada en control de fauna urbana, ADDA, per a abordar el projecte i analitzar el punt de partida per a inspeccionar diferents zones. "Malgrat l'efectivitat de les actuacions dels últims anys en les quals capturem dotzenes d'exemplars, enguany la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ens ha denegat permisos. Per això, estem identificant infraestructures municipals per a poder continuar treballant en el seguiment, localització i captura de quants més exemplars millor", esclareix el president del Consorci.

En punts com el Termet ha estat notable la presència de senglars. Diverses mànegues de reg mossegades així com gespa alçada i excavada són conseqüències de les expedicions d'aquests animals. "Són molts exemplars als quals ens enfrontem. Són animals, i es guien a la recerca de menjar. Ous, pollets o plantes protegides estan en seriosos problemes amb senglars rondant la zona", expressa Benlloch, qui afegeix que "estem realment preocupats des del Consorci per l'alarma social i la por que desperta en la ciutadania. L'obligació, com a Administració, és actuar i generar un espai segur on gaudir de tota la biodiversitat del Millars".

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió per al control de senglars al Termet_2 Reunió per al control de senglars al Termet_1 Reunió per al control de senglars al Termet
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es